30.03.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL GÜNGÖREN CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDA KONUŞTU

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL GÜNGÖREN CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “12 Eylül darbe anayasasına hayır oyu kullandım. 2010 referandumunda sokak sokak gezdim, ’hayır’ deyin dedim. Bu anayasa değişikliği bir darbenin hazırlayıcısı olarak gündemimize geldi. Şimdi Türkiye ayrışmasın, gerginlik yaşanmasın, birlikte yaşayalım, huzur içinde, demokrasi içinde yaşayalım diyorsak 16 Nisan’da gideceğiz ve yine ’hayır’ oyunu gururla kullanacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Güngören CHP İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 




Kısa bir konuşma… Trafiği tıkıyoruz, doğru değil. Burada korsan bir gösteri yapıyorsunuz, hepinizi Silivri’ye göndereceğim. Hepimize görev düşüyor, hepimize. Bayrağımıza karşı sorumluyuz, vatanımıza karşı sorumluyuz, çocuklarımıza karşı sorumluyuz, demokrasimize karşı sorumluyuz, insan haklarına karşı sorumluyuz. Hep beraber güzel ülkede birlikte yaşamak istiyoruz. Onun için diyoruz ki, “Ayrımcılığa hayır, hep birlikte yaşayacağız”, birlikte yaşayacağız birlikte mücadele edeceğiz.

Bana görev düşüyor, her birimize tek tek görev düşüyor. Gideceksiniz; komşunuzu, yakınınızı, akrabanızı, arkadaşınızı, kardeşinizi ikna edeceksiniz. “Demokrasi istiyoruz” diyeceksiniz. “İşsizliğin önlenmesini istiyoruz” diyeceksiniz. “Birlikte yaşama iradesini gel beraber ortaya koyalım” diyeceksiniz. “Gel, hep beraber 16 Nisan’da sandığa gidelim, çocuklarımıza karşı borcumuzu yerine getirelim ve “Hayır” oyunu kullanalım” diyeceksiniz.
Yeni binanız hayırlı olsun.

Getirilen anayasa değişikliği sorun çözen bir anayasa değişikliği değil, tam tersine sorun üreten bir anayasa değişikliği. Şunu unutmayın, cumhurbaşkanlığı makamı bizim ortak paydamızdır. Cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorundadır, 80 milyonun cumhurbaşkanı olmak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olmaz da taraflı olursa, ülke ikiye bölünür, üçe bölünür, düşünce ayrılığı olur, görüş ayrılıkları olur ve kavga olur. Biz isteriz ki, cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olsun, 80 milyonu kucaklasın, 80 milyonun cumhurbaşkanı olsun.

Başbakanlığın kaldırılmasını istiyor musunuz? Biz de istemiyoruz, hep birlikte istemiyoruz. Başbakanlık makamı korunsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkilerinin bir kısmının elinden alınıp, bir tek adama verilmesini istiyor musunuz? O zaman gideceğiz, “Hayır” oyumuzu onurumuzla, gururumuzla kullanacağız. 16 Nisan’da sandığa giderken “Efendim bugün hava çok güzel, arkadaşlar bekliyorlar, kahvede bekliyorlar, gidip oyun oynayacağım. Bugün hava çok güzel, davet ettiler, hanımların günü var oraya gideceğiz” demeyeceksiniz. Yakınımızı, kardeşimizi, akrabamızı, kim varsa alacağız ve sandığa götüreceğiz. Çünkü bu seçim bir parti seçimi değil. Bu seçim bir kişinin seçimi değil. Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. Çağdaş, parlamenter, demokratik sistemden mi yanayız, yoksa otoriter tek adamdan yana mıyız? Dolayısıyla çağdaş, demokratik bir sistemden yanaysak gideceğiz onurumuzla “Hayır” oyunun altına tercihimizi vereceğiz, mührümüzü kullanacağız, anlaştık mı?

Hepinize en içten selamlar, saygılar binanız hayırlı olsun. Birlikte çalışacağız torunlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak için. Şunu unutmayın 1982 yılında İstanbul Fikirtepe’de 1982 Anayasası onaylanırken gittim hayır oyunu kullandım ve bugün çocuklarıma diyorum ki, “Ben darbe anayasasına hayır oyu kullanan bir kişiyim” diyorum ve onurla anlatıyorum.

2010 referandumunda sokak sokak gezdim, “Hayır deyin” dedim. Bakın o anayasa değişikliği, bir darbenin hazırlayıcısı olarak gündeme geldi. Şimdi “Türkiye ayrışmasın, gerginlik yaşanmasın, birlikte yaşayalım, huzur içinde yaşayalım, demokrasi içinde yaşayalım” diyorsak, 16 Nisan’da gideceğiz, yine “Hayır” oyunu gururla kullanacağız. Ve torunlarımıza diyeceğiz ki, “Bir darbe anayasası getirdiler, ayrıştıran bir anayasa getirdiler, ben demokrasiyi savundum, ben senin hakkını savundum, torunlarımın geleceğini düşündüm ve o anayasa değişikliğine “Hayır” dedim” diyeceksiniz. Bu onuru birlikte yaşamak dileğiyle hepinize saygılar, hepinize sevgiler.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler