10.09.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP il başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştü.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu toplantı açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:


Aslında 8, 9 ve 10 Eylül tarihlerini partimizin hem kuruluş, hem İl Başkanları, hem Parti Meclisi toplantıları yaparak gerçekleştirmek, bu dönemi böylece gerçekleştirmek istiyorduk. Ama maalesef bunu yapamadık. Yapamamanın nedeni biz değiliz aslında, koşulların dayattığı bir tablo. Dolayısıyla sizlerle ikinci kez Zoom üzerinden bir toplantı yapıyoruz. Parti Meclisi üyelerimizle de Zoom üzerinden bir toplantı yaptık. 23 Nisan dolayısıyla müzik, beste ve resim yapan çocuklarımız ve erişkinler içinde düzenlediğimiz tören yine Zoom üzerinden oldu. Onlara ödüllerini de Zoom üzerinden taktim ettik, tabi sonradan bu ödüller postayla kendilerine gönderilecek.
Sizden istediğim ne? Bakın değerli arkadaşlarım iktidara gidiyoruz. Bir sefer iktidara giderken bütün İl Başkanı arkadaşlarımın bu heyecanı kendi yüreklerinde hissetmeleri lazım. Ve bütün arkadaşlarımın İl Başkanı, İlçe Başkanı bütün arkadaşlarımın-evet biz iktidara gidiyoruz- iktidara yürüyen bir İl Başkanı sorumluluğu içinde çalışması gerekiyor. İktidara yürüyen bir İl Başkanı sorumluluğu içinde çalışması gerekiyor. Peki bu çalışma ne olmalı? Birincisi şu, bizim partimizin üyesinin olmadığı yerlerde bu bir ilçenin bir mahallesi olabilir, ilin mahallesi olabilir, bir köy olabilir veya bir belde olabilir, eğer buralarda Cumhuriyet Halk Partisinin bir üyesi yoksa birinci göreviniz buralardan bir üyeyi, beş üyeyi, on üyeyi, elli üyeyi partiye üye kaydetmektir. Bu yapıldığı takdirde biz sonuç alabiliriz.
Bizim son yerel seçimlerde az oyla seçimi kaybettiğimiz yerler var. Bunların üzerine yoğunlaşmamız lazım. Mademki az oyla kaybettik demek ki orada ciddi bir tabanımız oluştu dolayısıyla o tabanı diri tutmak lazım ve oralara biraz ağırlık vermek lazım. Ağırlık verdiğimiz takdirde onları, o bölgeyi, beldeyi, ili, ilçesi neyse önümüzdeki seçimlerde daha rahat kazanabileceğimiz yerler olarak görüyoruz. Yani bizim kazanma potansiyelimizin en yüksek olduğu iller bunlar, ilçeler bunlar, o çerçevede bakmak lazım. İl Başkanlarımızın bunu da görmesi lazım. Kendilerine karne gibi bir şey çıkaracak. Her İl Başkanı bir karne çıkaracak. Yani şu ilçede biz kıl payı seçimi kaybettik, buraya ağırlık verilecek. Şunu şöyle yaptık; işte şu ilçelerde, şu mahallelerde, şu köylerde bizim hiç üyemiz yok, o tablo önünde olacak liste halinde, üye kaydettiği zaman üstünü çizecek. Hangi ilçe kaldı onların üzerinde duracak.
Her İl Başkanı için bir performans kriteri belirleyeceğiz. Her İl Başkanının bir karnesi olacak. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız bu performans kriterlerini belirleyecek. Dolayısıyla bu kriterlere hangi İl Başkanımızın uyup uymadığını, hangi İl Başkanımızın çalışıp çalışmadığını hepsini alacağız koyacağız bir tarafa. Her İl Başkanı oturacak, mademki iktidar istiyoruz, iktidar tek başına bir kişinin çalışmasıyla olmuyor ki, bir elin nesi var iki elin sesi var. Söylem birliği, güç birliği, eylem birliği yapmak zorundayız. Eğer bunları yapabilirsek başarılı oluruz.
Dolayısıyla performans kriterleri olacak. Size performans kriterlerini önceden göndereceğiz. Yani nedir bunlar gizli kapaklı bir şey mi? Hayır. Size önceden göndereceğiz. Her İl Başkanı da bilecek ki bu performansa ben uyuyor muyum uymuyor muyum, çalıştım mı çalışmadım mı, ürettim mi üretmedim mi, yeni üyeler kazandırdım mı kazandırmadım mı? Bunlara bakılacak. Bu çerçevede yol haritası çizmiş olacağız.
İl Başkanının görevi zor işleri başarmaktır. Zor işleri başarmayacaksanız arkadaşlar İl Başkanı olmanın bir mantığı yok ki. Zor işleri başaracağız. O zaman iktidar olabiliriz. İktidar olmak için hepimizin ortak mücadele vermesi lazım.
Bir başka önemli konu; Cumhuriyet Halk Partisinin tarihinde bazı beyannameler çok önemlidir. Bunlardan birisi ‘İlk Hedefler Beyannamesi’dir. Anayasa Mahkemesinden bahseder, yargının bağımsızlığından bahseder. ‘İlk Hedefler Beyannamesi’ daha sonra belli dönemlerde yasa olarak da pek çok kez yapılarak yürürlüğe girmiştir. Yani CHP’nin veya CHP’nin olmadığı dönemlerde demokratikleşme süreci içinde ‘İlk Hedefler Beyannamesi’nin pek çok maddesi hayat bulmuştur. Biz son kurultayımızda ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ yayınladık. Şu beyannameyi her İl Başkanı, her İlçe Başkanı, her Milletvekili, her Parti Meclisi Üyesi cebinde taşıyacak. Bir tane muhtara verecek, kanaat önderine verecek; toplumu rahatlatacak, umut vaat eden, gelecek vaat eden düzenlemeler var burada ve bu anlatılacak.
Sizden isteğim, bunu anlatmak için biz Genel Merkez olarak bir hazırlık yapıyoruz. Bu konuyu anlatmak için gerekirse bir grup akademisyen, bir grup milletvekili, bir grup Parti Meclisi üyemiz, gerekirse MYK üyelerimiz gelecekler önce örgütlere ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni alt kırılımlar da dahil olmak üzere anlatacaklar, sonra bunları siz gittiğiniz her yerde bir şekliyle ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyanname’mizi anlatacaksınız. Bunu sizden istiyoruz. Çünkü bu bizim tarihimizde ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir belgedir. Gelecekte Türkiye’nin çağdaş anlamda demokratikleşme standartlarını yakalaması için öngörülen hedefleri belirliyor. Demokrasi, aynı zamanda büyüme, aynı zamanda siyasetin saygınlık kazanması gibi bütün düzenlemeler üç aşağı beş yukarı bunun içinde yer alıyor.
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız..

Gündem'den Öne Çıkan Haberler