31.03.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ (31 MART 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ
(31 MART 2019)
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünde toplanan vatandaşlara seçim otobüsü üzerinden hitap etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
Ne söylemiştim? “Mart’ın sonu bahar” demiştim. Toplumun baharı özlediğini biliyorum, demokrasiyi özlediğini biliyorum, baskıya karşı olduğunu biliyorum ve o nedenle elbirliği yaptık, gönül birliği yaptık. Bu güzel ülkeye Ankara’dan başlayarak baharı getirdik ve bu baharı sürdüreceğiz.
İstanbul için de, oraya da bahar gelecek. Orayı da adım adım takip ediyoruz, MYK üyelerinin tamamını İstanbul’a gönderdik, oraya gidecekler dedik. İstanbul’daki örgüte de seslendim 48 saat uyumak yok, 48 saat sandıklarda bekleyeceğiz, gerekirse her türlü itirazımızı yapacağız ve İstanbul’a da baharı getireceğiz, Ekrem Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız.
Dolayısıyla Ankara’dan İstanbul’a selam gönderelim, başarı dileklerimizi gönderelim, dualarımızı gönderelim. Ben biliyorum, adım gibi eminim orayı da alacağız ve kazanacağız ve bir destan yazacağız.
Mansur Başkanı dinlediniz, ben de dikkatle dinledim, verdiği sözler var yerine getireceğim diyor. Evet, biz Türkiye kazandı diyoruz bu seçimler sonucunda, herkes kazandı diyoruz. Mansur Başkana oy vermeyen kardeşlerim de bir süre sonra diyecekler ki, iyi ki Mansur Başkan kazandı, çünkü Ankara kazandı diyecekler.
Antalya’yı aldık, Mersin’i aldık, Adana’yı aldık, pek çok yeri kazandık. Ama dediğim gibi zafer demokrasinin zaferidir, zafer halkın zaferidir, zafer kardeşliğe susamışların zaferidir, zafer bir arada yaşama özlemi duyanların zaferidir. O nedenle biz bu zaferi halkın zaferi, herkesin zaferi olarak kabul ediyoruz. Başarı herkesin başarısıdır ve bir başarı olarak kabul ediyoruz.
Hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum.
Tabi bu arada güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerime de yürekten teşekkür ediyorum. Halkın polisi olduğu sürece benim başımın üstünde yerleri var onların da.
Hepinize tekrar selamlar, saygılar sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum.
Bu arada bir şey daha söyleyeyim, büyükşehir belediyesi çalışanlarına da bir gözaydın mesajı göndermek istiyorum. Onlar da bundan sonra 1 Nisan’dan itibaren ayda 2 bin 20 lira değil, 2 bin 200 lira asgari ücret alacaklar. Onlar da sevinecekler.
Tekrar sağ olun, iyi akşamlar, sağ olun, var olun.