29.03.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, GEMLİK BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU (26 MART 2021)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gemlik Belediyesi Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşma şöyle: Efendim hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Teşekkür ederim, gençler hiç meraklanmayın bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku ve adaleti getirmeye kararlıyız. Bu ülkede gençlerin önünü açmaya kararlıyız, bu ülkede gençlere istihdam alanı açmakta kararlıyız, bu ülkeye düşünce özgürlüğünü getirmeye kararlıyız, bu ülkede gençleri başımızın üstünde taşımaya kararlıyız. Çünkü onlar bizim umudumuz, onlar bugünümüz ve onlar aynı zamanda yarınımız. Dolayısıyla sevgili gençler sizleri çok seviyorum, saygı duyuyorum. 2023’te eğer sandık gelirse 6 milyon 300 bin genç ilk kez gidecek ve ilk kez oy kullanacak ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek 6 milyon 300 bin genç bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak. Size inanıyor, size güveniyoruz.


Efendim Belediye Başkanımız konuşma yapmadan önce yaptığı hizmetlerin bir görselini burada izledik. Sayın Belediye Başkanımıza hepinizin huzurunda teşekkür ederim. O başarılı bir Belediye Başkanı diğer Belediye Başkanlarımız gibi. Bu başarıyı izleyen Genel Başkan Yardımcılarımız var, İYİ Partinin saygıdeğer Genel Başkan Yardımcısı var, yöneticiler var, millet ittifakının ana omurgasını oluşturan iki partimizin de değerli yöneticileri burada. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz kavgadan uzak. Bunun emarelerini, daha doğrusu başlangıcını Belediye Başkanımız yaptı. Ben dedi bu ülkeye huzuru getirmek, bu beldeye huzuru getirmek istiyorum. Ayla güneşi aşağı indirsem dahi, avuçlarıma alsam dahi eğer huzur yoksa hiçbir anlamı yoktur diye. Dolayısıyla huzur kadar değerli bir şey yok. Her evde huzurun, caddede huzurun, sokakta huzurun, kentte huzurun, hatta Türkiye’de huzurun olması lazım, kavgadan artık toplum bir şey beklemiyor, kavgadan artık arınması lazım bu toplumun, bunu yapmamız gerekiyor. Yeni siyaset anlayışımızın bir başka temel özelliği de şu, Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim, dedim ki siz yatırımlar yapıyorsunuz gayet güzel ama yaptığınız her yatırımın hesabını millete verin. Yaptığınız, harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin. Çünkü harcadığınız para sizin paranız değil. Bu para milletin parası, o zaman millete hesap vermek gibi onurlu bir görevi her Belediye Başkanımız yerine getirsin.
Gemlik diyoruz gayet güzel, zeytinin başkenti diyoruz gayet güzel. Zeytini de Ankara’da da olsak, Türkiye’nin herhangi bir coğrafyasında da olsak önümüze gelen zeytinin Gemlik zeytini olduğu özellikle bize hatırlatılır çünkü tadının güzel olduğu ifade edilir ayrıca. Evet sadece Türkiye’de biz değil bütün dünyada aslında Gemlik zeytininin ne kadar önemli olduğunu bir şekliyle biliyor. Onlarda alıyorlar, tadıyorlar ve bizlerde Gemliklilerin ürettikleri bu ürünü dünyaya pazarlamaları, Türkiye’ye pazarlamaları, satmaları konusunda verdikleri çabalara destek veriyoruz. Yine izledik az önce görselden yere düşen zeytini 2 liradan değil Belediye Başkanımız diyor ki 4 liraya alacağım diyor. 4 liraya aldı mı? Evet 4 liraya aldı. Kim kazandı? Çiftçi kazandı, üretici kazandı.
Bakın bizim belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 lira. Ama hükümet asgari ücreti 2 bin 800 küsur lira belirledi. En küçük belediyemiz bile asgari ücret olarak 3 bin 100 lira işçisine veriyorsa, hükümet kendi işçisine, kendi belediyelerinde eğer bunu yapamıyorsa bir sorunumuz var demektir. Bu sorunu çözeceğiz. Asgari ücret arttığı zaman ne olur? Esnaf kazanmış olur gidip esnaftan alışveriş yapacaktır. Çiftçi kazanmış olacak toplumun her kesimi. Özellikle orta gelirli kesimleri büyük ölçüde buradan yararlanmış olacaklardır.
Bir başka önemli nokta onunda altını çizerek sözlerime son vereyim. Çünkü buraya biraz gecikerek geldik Gemlikli kardeşlerimden özür dilerim. Gerçekten yoğun bir gündem vardı. Bu gündem benim elimde değil, özellikle kanaat önderleriyle yaptığımız kalabalık bir toplantıda çok sayıda sorunun gelmesi ve benim tek tek o sorulara cevap vermek gibi bir görevim vardı o görevi yerine getirdim. O nedenle biraz geciktik. Sizleri biraz soğukta beklettiğimiz içinde özür dilerim bütün Gemliklilerden. Onu da açık yüreklilikle ifade edeyim. Hava soğuk biliyorum, sizden şunu istiyorum, yeni bir siyaset anlayışını destekliyorsunuz buna inanıyorum ama sadece siz değil yakın çevrenizi de ikna edin, oturun konuşun, komşunuzla konuşun, sizi taşıyan taksi şoförüyle konuşun, eşyanızı taşıyan kamyon şoförüyle konuşun, minibüs şoförüyle konuşun, akrabalarınızla konuşun, yakınlarınızla konuşun, çiftçilerle konuşun, kadınlarla konuşun. Deyin ki, yeni bir siyaset anlayışının artık Türkiye’ye gelmesi lazım. Bu yeni siyaset anlayışında kavgaya yer yok, yeni siyaset anlayışında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yeni siyaset anlayışında demokrasi olacak, yeni siyaset anlayışında gençler şu tweeti atarsam acaba başıma bela gelir mi diye bir şey düşünmeyecek. Size şu garantiyi veriyorum sevgili gençler, sizden oy istiyorum neden biliyor musunuz? Beni özgürce eleştirin diye ve korkmayın diye sizden oy istiyorum. Özgürce eleştireceğim ve korkmayacağım çünkü ben oyumu verdim Cumhuriyet Halk Partisine diyeceksiniz. Bu çok değerli bir söylemdir.
Dolayısıyla gençler düşüncelerini özürce açıklayamazlarsa o ülkede demokrasi olmaz, esnaf derdini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz, çiftçi derdini dile getiremezse o ülkede demokrasi olmaz. Acaba şikayet edersem başıma bir bela gelir mi diye bir kaygı duyuluyorsa o ülkede demokrasi olmaz. Demokrasi her alanı etkiler, üretimi de etkiler, eğitimi de etkiler, dış politikayı da etkiler ve Türkiye Cumhuriyeti devletine itibar kazandırır. O nedenle biz diyoruz ki, bir yüzyılı bitirdik şimdi ikinci yüzyılın başındayız. 2023’te ikinci yüzyıla başlamış olacağız ve biz ikinci yüzyılda neler yapacağız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırdığımız zaman o zaman görevimizi yerine getirmiş olacağız.
Ben sözlerimi izin verirseniz burada bitireyim. Tekrar yürekten saygıdeğer Belediye Başkanımızı kutlayım. Aynı zamanda aramızda Büyükşehir Belediye Başkan adayımız vardı. Kendisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını alamadı. Bunun sorumlusu Bursalılar değil sorumlusu biziz. Biz bu konuda gerekli çabayı harcayamadık ve sonuç alamadık. Ama bu sefer inşallah önümüzdeki seçimlerde alacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna değerli arkadaşımızı oturtacağız. İnşallah olacak ve Bursa beton Bursa olmaktan çıkıp gerçekten de yeşil Bursa olacak. En büyük arzumuzda bu. Yeşil ve güzel yaşanabilir bir Bursa olacak.
Hepinize yürekten teşekkür ediyorum, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun diyorum. 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, tören sonrasında alanda bulunan kadın girişimci derneklerinin tezgahlarını ziyaret etti.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ayrıca Gemlik ilçesinde bazı köylere de ziyarette bulunarak zeytin üreticileriyle görüştü ve sorunlarını dinledi.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler