21.04.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ENİS BERBEROĞLU’NU ZİYARET ETTİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ENİS BERBEROĞLU’NU ZİYARET ETTİ (21 NİSAN 2018)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat kaldığı cezaevinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu ve Türkiye’nin gündemini yakından izlediğini ifade ederek, şunları söyledi:


 

Soru- Efendim Sayın Berberoğlu’nu ziyaret ettiniz. Seçimler de geliyor, kendisi milletvekili adayı olacak mı, neler söyledi, neler konuştunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Enis Bey’in morali iyi, Türkiye’nin gündemini yakından izliyor. Elbette ki bir an önce seçmenle buluşmak istiyor, biz de arzu ediyoruz önümüzdeki süreç içinde. İnşallah tekrar parlamentoya milletvekili olarak seçilecek. Zaten uzun süredir haksız yere hapiste yattığını bütün dünya biliyor. Bir adaletsizliğin sona ermesi lazım. Ama bunu, seçim sürecinden bağımsız olarak Anayasa Mahkemesinin bir an önce karar vererek bu olumsuzluğu, adaletsizliği gidermesi lazım. En büyük arzumuz bu, Enis Bey’in de en büyük arzusu bu. Yani adaletin bir şekliyle gerçekleşmesi lazım, yoksa tekrar seçmenle buluşması, tekrar milletvekili olması, parlamentoya gelmesi onu rahat ettirmiyor. Onun en büyük arzusu adaletin tecelli etmesi ve kendisinin haksız yere uzun süre hapiste kaldığının bir şekliyle mahkeme kararına bağlanması. Yani adalet istiyor, kısacası o.

Soru- Efendim Parti Meclisinin kararıyla adayı açıklayacağınızı söylemiştiniz ama parti içinde bir anket yoklaması yapıldığı iddiaları var. Bu isimler parti içinden mi, parti dışından var mı? Bu isimler değerlendirildikten sonra siz de…

Kemal KILIÇDAROĞLU- Onların hiçbirisine inanmayın arkadaşlar. Parti Meclisi Salı günü toplanacak öğleden sonra, oturup konuşacağız. Yani makul insanlarız biz oturacağız konuşacağız. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri ne olmalı, nasıl olmalı, kim olmalı? Bunlar üzerinde arkadaşlarımızın düşüncelerini alacağız. Biz tek adam rejimine karşı çıkan bir partiyiz. Her şeyi bir kişi belirlesin, buna karşı çıkan bir partiyiz. Bizim bir Parti Meclisimiz var, Parti Meclisinde milletvekili olan da olmayan da arkadaşlarımız var. Parti Meclisi bizim karar organımızdır. Dolayısıyla istişare yapmadan, yani karar organıyla konuşmadan birisinin çıkıp da ben olacağım, öbürü çıkacak ben olacağım. Böyle bir anlayışta olan bir parti değiliz. İktidar partisinin anlayışı böyle, onu gayet iyi biliyoruz zaten. Tek adam rejimini savunuyorlar, tek adam olsun diyorlar, tek adam her şeyi belirlesin diyorlar, tek adam bütün görevleri yerine getirsin diyorlar. Devlette liyakat olmasın, çünkü tek adam her şeyi bilir diyorlar. Biz de demokrasiyi savunuyoruz, ülkemizin demokratik bir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Ülkemizde huzur istiyoruz, barış istiyoruz, adalet olsun istiyoruz.

Dolayısıyla bütün bu koşulları yerine getirebilecek bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğiz. Bu adayımız da çıkacak, kamuoyunun önüne çıkacak, düşüncelerini aktaracak. Dolayısıyla öyle çok dar böyle bir süre de yok aslında. Yani makul bir süre var. Kamuoyu bunu baskın seçim olarak algılıyor ama zaten biz uzun süredir erken seçim bekliyorduk. Erken seçimi niye bekliyorduk? Çünkü biz de biliyorduk, onlar da gayet iyi biliyorlar ki, onlar Türkiye’yi yönetemiyorlar. Bir parti düşünün, parlamentoda çoğunluğu var, istediği kanunu çıkarıyor, kanun hükmünde kararname çıkarma yetkileri var; ama buna rağmen diyorlar ki, biz Türkiye’yi yönetemiyoruz, biz bir an önce erken seçime gitmek istiyoruz, Türkiye’yi yönetemiyoruz. Biz de zaten dedik ki, milletin yakısından bunların düşmesi lazım, millet bıktı bunlardan artık, yeter artık. 15 yıldır, 16 yıldır ne hale getirdiler memleketi. İşsizliği çözdüler mi? Hayır. Eğitim sorununu çözdüler mi? Hayır. Dış politikada herkesi bize düşman ettiler. Demokrasi? Millet telefonla konuşmaktan korkuyor. Böyle bir yapı olabilir mi?

Dolayısıyla bir an önce erken seçim kararı almaları, Haziran’da seçime gitmemiz son derece güzeldir, son derece iyidir ve bu ülkede demokrasiden yana olan, adaletten yana olan, haktan, hukuktan yana olan, düşünce özgürlüğünden yana olan, işsizlikten yana -ki bu çok önemli bir kavramdır işsizlik… İşsizliği mutlaka yok etmek ve bunun için de çaba harcamaktan yana olanların bir araya gelebileceği bir düzen istiyoruz biz. Dolayısıyla huzur istiyoruz.

Soru- Efendim peki bir çatı Cumhurbaşkanı adayı çıkartma ihtimaliniz var mı? Bunu neden soruyorum. Çünkü size Abdullah Gül aday listenizde mi diye sorulduğunda “şimdilik değil” demişsiniz. Yani buradan bunu anlayabilir miyiz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Salı’yı bekleyelim arkadaşlar.

Soru- Saadet Partisiyle de bir görüşmeniz olacak mı?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Tabi Temel Bey’le görüşeceğim, Pazartesi günü görüşeceğiz.

Soru- Akşener’le takvim belli oldu mu?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Pazar günü Sayın Akşener’le de görüşmeler yapılacak.

Teşekkür ederim.

 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler