18.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: EĞER ADALET YOKSA DEVLET YOKTUR, BARIŞ YOKTUR, KAOS VARDIR

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: EĞER ADALET YOKSA DEVLET YOKTUR,  BARIŞ YOKTUR, KAOS VARDIR

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 5. GÜNÜNDE CNNTÜRK’E VERDİĞİ RÖPORTAJ
(19 HAZİRAN 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bu yürüyüş kutsal bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adaleti isteme yürüyüşüdür. Bütün inançların ve ahlakın temelinde adalet vardır. Adalet herkes için geçerlidir. Her kimlikten, her meslekten insanlarımız var. Hepimizin ortak isteği 80 milyonun bir arada adalet içinde yaşaması. Eğer adalet yoksa devlet yoktur, adalet yoksa kaos vardır, adalet yoksa barış yoktur. Dolayısıyla hep birlikte adaleti savunmak zorundayız" dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 5. gününde yürüyüş sırasında CNNTürk’e verdiği röportajda şunları söyledi:

Kenan ŞENER- Adalet yürüyüşünün 5.günü, Kızılcahamam ilçesindeyiz. Kemal Kılıçdaroğlu arkasında 80 kilometrelik bir yol bıraktı. 5 ayrı gün geride kalmak üzere.  Bugün ikinci etaptayız yürüyüşün. Sözü çok uzatmadan hemen ona verelim. Efendim mesajınız, neler söyleyeceksiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Mesajlarım şu, bu yürüyüş kutsal bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adaleti isteme yürüyüşüdür. Bütün inançların ve ahlakın temelinde adalet vardır. Adalet herkes için geçerlidir. Her kimlikten, her meslekten insanlarımız var. Hepimizin ortak isteği 80 milyonun bir arada adalet içinde yaşaması. Eğer adalet yoksa devlet yoktur, adalet yoksa kaos vardır, adalet yoksa barış yoktur. Dolayısıyla hep birlikte adaleti savunmak zorundayız.

Kenan ŞENER- Efendim yol boyunca gördüğünüz tepkilerden nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz? Gelip geçenler, korna çalanlar, alkışlayanlar?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Son derece güzel tepkiler alıyoruz. Trafiği engellemiyoruz, kimseye kötü bir şey yapmıyoruz. Birlikte hep birlikte adalet için yürüyoruz. Çünkü adaletin olmadığı bir Türkiye’deyiz ve bizim sesimizi 80 milyona duyurmamız gerekiyor. Bunun da en güzel yolu adalet isteği, yürümek.

Kenan ŞENER- Hatta karavana davet etmiştiniz Sayın Cumhurbaşkanını. Bir yanıt aldınız mı davetinize?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Ben karavanda kaldım diye beni eleştirdi. Tabi son derece mesnetsiz bir eleştiri. Ben de teklif ettim buyursun gelsin, ona da adalet lazım olacak. Karavanda kalsın, hangi koşullarda yaşadığımı görsün. Ne altın tabak var, ne altın kaşık, bıçak var, ne altın klozet var. Plastik kaşık, plastik çatallar, plastik bıçaklar var. Dolayısıyla mütevazı, küçücük, daracık bir yerde kalıyorum akşamları uyumak için. Ama her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım.

Kenan ŞENER- Sabah saatlerinde 9.30’da Hasan Tatlı’nın vefat haberi ulaştı. Neler söyleyeceksiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Allah rahmet eylesin diyoruz kendisine. Grup Başkanvekilimiz cenaze törenine katılacak. Tabi bu tür şeyler oluyor, yürüyoruz. Ama sonuçta o da adalet için yürüyordu, o da adalet istiyordu. Kendisi için, ailesi için, çocukları için, komşuları için ve Türkiye için.

Kenan ŞENER- Bir de dikkatimi çekti. Kolunuz zannederim biraz zedelenmiş. Dünkü küçük kazadan dolayı mı?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Evet dün kaydığım için küçük bir zedelenme var.

Kenan ŞENER- Bunların dışında sağlığınız nasıl?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Gayet iyi.

Kenan ŞENER- Çok teşekkür ederim sağ olun.

***

Beşinci gününde, Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınlarından yürüyüşe devam eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bugün yaklaşık 5 kilometre mesafe katettikten sonra verilen molada, Şair Ataol Behramoğlu’nun okuduğu "Yunus Gibi" adlı şiiri dinledi.

Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam’a ulaştıklarında da vatandaşların ilgi ve desteğiyle karşılaştı.

Yürüyüş sırasında, Kızılcahamam’ın girişindeki bir üst geçide, üzerinde "Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar" yazan büyük boy bir pankart asıldı. Kılıçdaroğlu ve Şair Behramoğlu pankartın önünde fotoğraf çektirdi.

Bugün gerçekleştirilen yürüyüşe Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da katılıyor.