07.05.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, EGE BÖLGESİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Bölgesinde yer alan CHP’li İlçe Belediye Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Belediye başkanlarının Kovid-19 pandemisi ve 17 günlük tam kapanma sürecindeki çalışmalarına dair bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun eşlik etti.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: Elinizden gelen bütün çabayı gösteriyorsunuz. Dolayısıyla bütün engellemelere rağmen Belediye Başkanlarımızın olağanüstü bir performans gösterdiklerini biliyorum. Bu yoksullukla mücadele ki şimdi derin yoksulluktan da söz ediliyor. Sizin göstereceğiniz çabalar çok önemli. Yoksulluk envanterinin çıkarılması, envanterin çıkarılmasından sonra yardımların yapılması. Yoksulluk envanterini tabi çıkarıyorsunuz ama mahallenin bakkalı ve mahallenin muhtarıyla bu konuda yapacağınız işbirliğinin önemli olduğunu tahmin ediyorum sizlerde takdir edersiniz.


Şimdi apartman görevlilerine özel ilgi gösterin, yoksullara özel ilgi gösterin, bu askıda veresiye defteri genelde yoksul mahallelerde vatandaş gidip bakkaldan veresiyeyle işte yumurta, zeytin, ekmek, buna benzer şeyler satın alıyor. Bu defterlerin maliyeti çok küçük aslında düşük maliyetler bunlar. Bunları ve işte askıda veresiye defteri uygulamasıyla bazı Belediye Başkanlarımız başlatmışlar ve iyi sonuçlar elde ediyorlar. Benzer uygulamayı sizlerde bütün Belediye Başkanlarımızda bir şekliyle yaparsa son derece iyi olacak sizin açınızdan da, doğrudan doğruya yoksulun harcamalarını karşılama açısından da iyi olacak. Artı veresiye defterindeki borcu kapatan kişi de en azından psikolojik olarak ben bir fakir aileye yardım yaptım diye bunu hissedecektir kendi manevi dünyasında. Su kesilmemesine özen gösterin çünkü suyun kesilmemesi lazım pandemi döneminde. Özellikle günlük yaşayanlar var yani simitçi dediğimiz, kokoreççi dediğimiz veya midyeci dediğimiz günlük yaşayanlar var. Bunlar tabi sokağa çıkma yasağıyla birlikte evlerine ekmek götüremez pozisyona gelebiliyorlar. Bunlarında bir envanterini çıkarmanızda büyük yarar var. Bu arada yoksul mahallelerde mahallenin bakkalıyla belediye arasında bir ilişki kurulmasında büyük yarar var. Artı muhtarla ilişki kurmakta büyük yarar var. Bu özellikle size zamanında yansımayan sorunlar bazen mahallenin muhtarına veya bakkalına yansıyabiliyor. Sizin süratle o soruna müdahil olmanız ve çözmeniz açısından bu son derece önemli.
Bir başka önemli nokta esnaflarla diyalog kurmak. Belediye Başkanı olarak belki böyle ayda bir, üç ayda bir böyle sevilen, sayılan bir esnafı ziyaret etmek, onun bir çayını, kahvesini içmek siyaset yapmadan nasılsınız demek çok önemli çünkü bir esnaf için, mahallenin bir esnafı için Belediye Başkanının gelip onun çayını içmesi onu onore ediyor. Dolayısıyla o ilerde sizin lehinize gittiği her ortamda konuşacaktır.
Pandemi sürecinde İller Bankasının kesintisinin artması veya kesintinin sürmesi biz diğer Belediye Başkanı arkadaşlarla konuşurken de aynı sıkıntılar dile geldi bunu dillendiriyoruz ama sonuçta şu da bir başka gerçek İller Bankasının parası yok. Dolayısıyla İller Bankası bir anlamda belediyelerin gelirlerine bir şekliyle kesinti yaparak belediye gelirlerinden elde ettikleri parayı sosyal güvenlik kuruluşlarına veya diğer kuruluşlarına bir şekliyle aktarıyorlar.
Bende bütün arkadaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Bizi buluşturan Seyit Bey’e de teşekkür ederim. Umarım huzur içinde bir bayram hep birlikte geçiririz. Hepinize tekrar Ankara’dan sevgiler, saygılar. Ailelerinize, çocuklarınıza da benden selamlar iletirseniz ayrıca çok mutlu olurum sağlıcakla kalın, esen kalın. 


Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...