17.09.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, CNNTÜRK’TE KATILDIĞI “TARAFSIZ BÖLGE” PROGRAMINDA GAZETECİLER AHMET HAKAN, HANDE FIRAT, SERPİL ÇEVİKCAN, DENİZ ZEYREK VE ERDEM GÜL’ÜN GÜNDEME İLİŞKİN SORULARINI YANITLADI - BİR DAİREMİZ VARDI SATTIK, KIZIMA EV ALDIK (2. BÖLÜM/16 EYLÜL 2015)

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge’nin konuğu oldu. Ahmet Hakan ve gazeteci konukları Hande Fırat, Serpil Çevikcan, Deniz Zeyrek, Erdem Gül’ün sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yemenin ne demek olduğunu gayet iyi bilirim. Ben bu kültürden geliyorum. Bu eğitimi aldım, bunu öğrettiler bize” dedi. Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri özetle şöyle:

73 METREKARELİK BİR EV: Kızım avukat, İstanbul’da. Bir yakınımızın yanında kalıyordu. Kendisine bir ev almak istedik. Bir dairemiz vardı, o daireyi sattık, ev ararken bulunduğu yerde almak istedik aslında, yukarı Göztepe’de kalıyordu fakat orada daireler çok pahalı. Pahalı olduğu için alamadık yani bütçemiz yetmedi. Onunda birikimleri vardı, bizde evi satmıştık. Sonra bir yerden bir daire bulmuşlar, küçük bir yer, galiba 73 metrekarelik bir yer. Orayı satın aldılar. (Bunun Ataşehir Belediyesi’yle bir ilgisi var mı?) Hayır, hiçbir ilgisi yok. Sanki biz böyle milyon dolarlık bir yer almışız, kızım rezidansta şunu yapmış. Hatta bir gün dedim, kızım gazetecileri götür, göster yani bizim aldığımız yer bu.. Yani nasıl aldığımız belli, paramız belli, hangi daireyi sattığımız belli. Çünkü daireyi malvarlığında beyan etmiştim ve onu internet sitesine koymuştuk. O daireyi sattıktan sonra malvarlığında azalma oluyor. Onu da yayınlamıştık. Gazeteci arkadaşlar niye malvarlığında azalma oldu, daireyi sattık, kızımıza bir daire alacağız yani.

SAT LANET OLSUN DEDİM: Hatta bakın yani orayı aldıktan sonra bir süre oturamadı çünkü mobilya almak lazım. Onun içinde para biriktirmek lazımdı. Yani böyle bir yer. En sonunda dayanamadım kızıma dedim Allah aşkına şunu sat gitsin, lanet olsun, başka yerde git otur. Yani sanki böyle çok lüks, görkemli bir yer satın almışız, milyon dolarlar harcamışız. Mütevazi, bir kızcağızın oturacağı yer yani. (Lanet olsun sat dediniz, sattı mı o da?) Sat, lanet olsun dedim, böyle bir şey mi olur. Bu kadar iftira olmaz. Emin olun, milletvekili seçildiğim gün malvarlığımı açıkladım. Zaten benim SSK’da görev yaptığım 10 yılı didik didik inceledi, didik didik. En sonunda müfettişler bir şey bulamadı. Bulamazlar zaten, ne bulacaksınız? Malvarlığımız meydanda. Üstelik milletvekili seçildiğim gün malvarlığımı açıkladım. Her şeyi meydana koyduk. Yani bir daire alacağız, birde damadım içinde, damadıma da dedim dava aç kardeşim, böyle şey olur mu yani? Varlıklı birisi, yani kendisine göre var. En azından bana göre daha varlıklı birisi. O da gitmiş bir yerden daire almış. O da rezidans. Oradan almamış ki başka bir yerden almış. Tekzip gönderir, tekzibi yayınlanmaz. Ona da söyledik, en sonunda dayanamadım, TBMM’ye bir dilekçe verdim. Benim, eşimin, çocuklarımın, damadımın malvarlığını gelin, inceleyin Allah aşkına. Ne varsa çıksın ortaya.

KIZIMIN ARABASI YOK OTOBÜSLE İŞE GİDİYOR: Hani şunu kabul ederim, eleştirilebiliriz. Politikacı da eleştirilebilir ben de eleştirilebilirim. Ama haksız ithamla karşı karşıya kalmak, hani böyle bir yerden çıkar sağlamak gibi bir şey, yani Allah kimseye vermesin. Ben gerçekten böyle bir şeyi asla kabul edemem. Kul hakkı yemenin ne demek olduğunu gayet iyi bilirim. Ben bu kültürden geliyorum. Bu eğitimi aldım, bunu öğrettiler bize. Niye ben gidip haksızlık edip birisinin malvarlığını ucuza kapatayım ya da bir başka malvarlığını alayım kendi üzerime, kızımın üzerine veya çocuğumun üzerine yapayım. Kızım ilk kez, bir çocuğum ev sahibi olacak yani 73 metrekarelik bildiğim kadarıyla. Küçücük bir yer. Birisi oturacak orada. Oradan almasının nedeni de ne biliyor musunuz? Emin olun şikâyetçi kızım da. Belediye otobüsüyle işe gidiyor. Bir sefer gidiyor belediye otobüsü başka araç yok. Büyük sıkıntı çekiyorum diye. Bir de öyle şikâyeti var. Ama neyse yani bunlar biraz özel alana giriyor ama işte ne yapalım. (Arabası yok mu?) Yok, arabası yok.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler