17.02.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, CHP PM ÜYESİ SERA KADIGİL’İN "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUNDAN 1 YIL 9 AY HAPİS CEZASI ALMASINA İLİŞKİN TWİTTER’DAN PAYLAŞTIĞI MESAJDA “SADDAM REJİMİNDE BİLE OLMAZDI!” DEDİ (17 ŞUBAT 2016)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Saddam rejiminde bile olmazdı!

Geçtiğimiz yıl düzenlenen “17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası Olsun” kampanyası kapsamında hazırlanan afişler nedeni ile CHP’ne açılan bir davanın gönüllü avukatlığını üstlenen Avukat Sera Kadıgil, dosyaya verdiği cevap dilekçesinde yer alan  ’Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi’ ifadesinin hakaret niteliğinde olduğu gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Kadıgil hakkında, vakıf, dernek, sendika, şirket kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil’in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezası almasını sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajla eleştirdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu paylaştığı mesajda, "PM üyemiz Sera Kadıgil "Otoriterleşen Erdoğan rejimi" sözü için hapis cezası aldı. Bu itiraf gibi karar Saddam rejiminde bile olmazdı!" dedi.