15.06.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Canan Kaftancıoğlu, Görevinin Başındadır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “parti üyeliğinin sonlandırılması’na” ilişkin, “Hukuka biz saygılıyız, adalete saygılıyız. Ama adalet, adalet olduğu sürece. Birilerinin beklediği tarzda; bir kişiye haksızlık yapılıp, görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek; siz de buna uyun denilecek. Biz buna uymayız. Biz, adaleti savunuyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’da Sincan-Etimesgut Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmasına katıldı.

Buluşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:


Soru- Salihe Aydeniz’in polise yumruk attığı o görüntülerle ilgili neler söylersiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Asla doğru bulmayız. Doğru değil. Güvenlik güçlerine yumruk atmak, güvenlik güçlerine saldırmak doğru değil. Hele hele bunu bir milletvekilinin yapması, asla doğru değil.

Soru- Efendim Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından il başkanı başka bir isim olacak mı, seçim yapılacak mı bununla ilgili bir tartışma var. Nasıl değerlendirirsiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Canan Kaftancıoğlu, görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Biz, Canan Hanım’ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyor. Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz. Bizim en temel özelliğimiz o. Adaletsizliğe boyun eğerseniz, yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz. Canan Hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatıyla. Birilerinin isteği üzerine. Biz birilerinin talimatına evet mi diyeceğiz? Birilerinin talebine evet mi diyeceğiz? Hayır, demeyeceğiz. Biz CHP’yiz. Bizim ruhumuzda, geleneklerimizde Kuva-yı Milliye vardır. Biz mücadele ediyoruz. Mücadeleyi adalet için yapıyoruz. Hak için yapıyoruz, hukuk için yapıyoruz. Hukuka biz saygılıyız, adalete saygılıyız. Ama adalet, adalet olduğu sürece. Birilerinin beklediği tarzda; bir kişiye haksızlık yapılıp, görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek; siz de buna uyun denecek. Biz buna uymayız. Biz, adaleti savunuyoruz.

Soru- Görevinin başında mı kalacak?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Evet, evet.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler