16.11.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükelçi Liu Shaobin’i Kabul Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin’i CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.

Görüşme sonrasında partimiz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ankara'daki Çin Büyükelçisi Liu Shaobin 16 Kasım tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret ederek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede Başdanışman ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz de hazır bulunmuştur.

Büyükelçi Çin Komünist Partisi'nin Ekim ayında yapılan 20. Kongresinde yeniden partinin Genel Sekreterliğine seçilen Xi Jinping'e Genel Başkanımızın göndermiş olduğu tebrik mesajına teşekkürlerini iletmiştir. Büyükelçi ayrıca Kongre'de alınan kararlar ve ÇKP'nin dış politika, kalkınma ve ekonomik ilerleme konularına ilişkin vizyonu hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Geçen yıl kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutlayan ÇKP ile gelecek yıl kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutlayacak olan CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak özenle geliştirilmektedir. CHP'nin ikinci yüzyıl teknolojik atılım ve dönüşüm vizyonu doğrultusunda iki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki gelişmelerin de zenginleşmesine katkıda bulunacağı açıktır. Bu anlayışla temaslarımız sıklaştırılarak sürdürülecektir.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BÜYÜKELÇİ LIU SHAOBIN’İ KABUL ETTİ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler