27.03.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BURSA YENİŞEHİR’DE KONUŞTU

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BURSA YENİŞEHİR’DE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben bu milletin ferasetine, 
zekasına ve vatanına bağlılığına güveniyorum. Bu millet, bayrağına sahip çıkacaktır. Bu millet, demokrasisine sahip çıkacaktır, geleceğine sahip çıkacaktır. O nedenle inanıyor ve güveniyorum. Bu millet Nisan’ın 16’sında sandığa gidecektir, hayırlı bir işe imza atacaktır. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl’deki programının ardından Bursa’nın Yenişehir ilçesine geçerek, saat kulesinin bulunduğu meydanda vatandaşlara hitap etti.

SİZ BENİ BIRAKIN, BU MİLLET NEYE "EVET" DİYECEK ONU ANLATIN

"Durup dururken önümüze bir anayasa değişikliği getirdiler." diyen Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliğinin gerekçesi ne? Rejimi değiştirmek istiyorlar, rejimi. ’Demokratik parlamenter sistemden, tek adam rejimine geçelim.’ diyorlar. Peki bu tek adam rejimi, bu anayasa değişikliği bu memleketin hangi sorununu çözecek ben bunu merak ediyorum. Meydan meydan geziyorlar, beni çekiştiriyorlar. Ya siz beni bırakın, bu millet niye ’evet’ diyecek onu anlatın. Anlatamıyorlar. Bir türlü dilleri dönmüyor." diye konuştu.

15 SENEDİR İKTİDAR


Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği ile devletteki çift başlılığın ortadan kalkacağının" söylendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Devlette çift başlılık yok ki, bir kişi var ve bütün yetkiye sahip. ’Efendim Binali Bey de olduğu için çift başlı.’ Allah aşkına Binali Bey, Erdoğan’ı 500 metre öteden görse, 100 düğmesi olsa 10 saniyede hepsini ilikliyor zaten. Nerede çift başlılık var? ’Efendim bu gelirse terörü önleyeceğiz.’ Terörü önleyin, 15 senedir iktidarsınız, 15 senedir tek parti, 15 senedir tek iktidar. 15 senedir kendiniz yönetiyorsunuz, çalışıyorsunuz. Siz terörü engellediniz de bir Allah’ın kulu çıkıp engel mi oldu?"

Anayasa değişikliğiyle ekonomide istikrar yakalanacağına yönelik açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "15 yıldır iktidardasınız. İstediğiniz kanunu, istediğiniz kararnameyi çıkarıyorsunuz. İstediğiniz kararı alıyorsunuz. Engel olan var mı? Demek ki millete doğruları söylemiyorlar. Sanıyorlar ki millet de bunu yiyecek, yutacak. Hiç öyle bu milletin yemeye yutmaya niyeti de yok. Sandığa gidecek vatanı için, bayrağı için, demokrasi için, birlikte yaşama iradesini ortaya koymak için, her türlü düşünceye saygı göstermek için, ’Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun’ demek için sandığa gidecektir. Hayırlı bir işe imza atacaktır." ifadesini kullandı.

FRENİ OLMAYAN BIR OTOBÜSE ÇOCUKLARINIZI BİNDİRİR MİSİNİZ

Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili anneler, siz freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir kamyonda eşinize ’Olsun sen bin, freni de olmasın’ diye eşinizi gönderir misiniz? Şimdi diyorlar ki ’80 milyonu freni olmayan bir otobüse bindireceğiz, nereye gidiyorsa oraya gitsin.’ Buna razı olacak mıyız? Biz de razı değiliz, onun için diyoruz ki denge sistemi olmalı, denetleme sistemi, fren sistemi olmalı. Birisi hata yaptığı zaman bir başkası oradan o hatayı düzeltmeli. Hata insana mahsustur. Beşer şaşar, hata yapabiliriz hepimiz ama bir başka organ, varsa bir yanlış, o yanlışı gelir düzeltir."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler