12.01.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: BÖYLE BİR KİŞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ŞAN VE ŞEREFİNİ KORUYABİLİR Mİ?

1- Süleyman Şah Türbesi’ni kim kaçırdı? Kendi toprağından bayrağını kim indirdi? Kim kendi toprağından kaçtı ve terör örgütüne teslim etti? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
2- ABD Başkanı Trump’ın “Aptal olma” diyerek yazdığı mektuba, Erdoğan çıkıp “sen bana aptal olma diyemezsin” diyebildi mi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
3- “Bu can bu tende kaldığı sürece papazı alamazsın” diyen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat, aldığı bir tehdit telefonu sonrası papazı Oval Ofise göndermedi mi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
4- İdlib'de 36 askerimizi şehit eden Rusya’nın ayağına koşa koşa giden, Putin’in kapısında dakikalarca bekletilen kimdi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
5- ABD’nin “malvarlığını araştırırız” tehdidinin ardından Erdoğan, “Benim mal varlığımı araştırmazsanız namertsiniz” diyebildi mi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
6- Akdeniz'in ortasında, uluslararası sularda bizim gemimiz aranırken, çıkıp “Bizim gemimizi arayamazsınız” diyebildi mi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
7- Sahte diplomalı bir kişiyi, kamu bankasına yönetim kurulu üyesi olarak atayıp, bu sahtekarlığa ortak olan kimdi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
8- 15 Temmuz darbe girişimi ve Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından, şehit yakınları ve gaziler için toplanan bağışları, ailelere teslim etmeyen kimdi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
9- Rüşvet almış bir kişiyi, devleti temsil etmesi için Büyükelçi olarak atayan kimdi? Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini koruyabilir mi?
Sayın Erdoğan!
Senin için namus ve şeref hangi anlama geliyor?
Bu ülkenin bir şanı var, bir şerefi var. Bu ülkenin bir geçmişi var. Bu ülkenin verdiği bir Milli Kurtuluş Savaşı var. Bu ülke hiçbir zaman egemen güçlerin karşısında diz çökmedi. Sen kim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanını ve şerefini korumak kim!

Gündem'den Öne Çıkan Haberler