14.12.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu telefonla aradı, yargılandığı davanın bugünkü duruşması ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın bu sabah yapılan duruşmasında tanıkları dinleyen mahkeme duruşmayı bugün saat 16.00’ya erteledi.

Önceden planlanan resmi görüşmeler için bu sabah Almanya’ya giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu gelişme üzerine İBB Başkanı İmamoğlu’nu telefonla aradı, davada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ikinci kez telefonda görüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a doğru yola çıktığını, asla moralini bozmaması gerektiğini” söyledi. Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun; “Yarın, demokrasiye sahip çıkmak isteyen tüm liderlerin davet edileceği bir etkinliğin düzenlenmesi talimatı verdiği” de bildirildi.