07.06.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BATI İSTANBUL SERGİ SALONU ÇIKIŞINDA GAZETECELERİN SORULARINI CEVAPLADI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BATI İSTANBUL SERGİ SALONU ÇIKIŞINDA GAZETECELERİN SORULARINI CEVAPLADI (07 HAZİRAN 2018)
Soru- Efendim FETÖ liderinin usulüne uygun istenmediğiyle ilgili partinizin yaptığı bir inceleme ve rapor olacaktı. O rapor elinize ulaştı mı? Bir de Kandil operasyonu gündemde, görüşleriniz neler?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Ankara Milletvekilimiz Ali Haydar Hakverdi birazdan gelecek, raporla ilgili bilgi sunacak. Büyük bir olasılıkla aynı bilgiler Sayın Muharrem İnce’ye de iletilecek. Raporu henüz görmediğim için bir yorum yapma şansım yok.
Kandil operasyonu; evet, teröre karşıyız, terör nereden, kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, bir insanlık suçudur ve teröre karşı mücadele de Türkiye Cumhuriyeti devletinin en doğal hakkıdır. Nerede bir terör varsa ve bu terör Türkiye’yi rahatsız ediyorsa, Türkiye’ye yönelik bir terör eylemi varsa, bu teröre karşı mücadele etmekte güvenlik güçlerimizin, ordumuzun görevidir. Biz ordumuzun bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirdiğine inanıyoruz.
Soru- Dün İçişleri Bakanı Sayın Soylu sizin telefon dinleme iddialarınızla ilgili şöyle bir açıklamada bulunmuştu; “Bu konu eğer gerçekse, halkın içine çıkan namerttir” diyor. Nasıl bir değerlendirmeniz olacak?
Aynı zamanda az önce bir son dakika bilgisi elimize ulaştı, Man adası davasıyla ilgili 197 bin liralık bir para cezası.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Normal değil mi, yargı kimin emrinde? 18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man adasında para hareketi oldu mu? Oldu. Man adasındaki şirketin kuruluş sermayesi 1 sterlin mi? 1 sterlin, neresi yanlış bunun? Kendisi de itiraf etti zaten. Ee? Niye bu tazminat, hangi gerekçeyle? Beni korkutmak için. Ben o davayı mutlaka kazanacağım. Nerede? Türkiye’de olmasa dahi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kazanacağım o davayı. O davanın bütün belgeleri doğru. Savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankasına bunlar size mi ait? Evet bize ait diyor. MASAK’a soruyor bunlar doğru mu? Evet doğru. Nedir bu tazminat? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla pulla korkmayız, biz namuslu adamlarız. Nerede bu ülkenin çıkarları aleyhine bir eylem varsa, bir işlem varsa, biz onunla mücadele ederiz. Siyasete ahlakı egemen kılacağız.
Bakın diyor ki, dolar getirin, dolar getirin, vatandaş dolar bozdursun. Beyefendi, siz bu 18 milyon doları ne yaptınız, nerede bu 18 milyon dolar, bozdurdunuz mu, ne yaptınız? “Efendim işletmeyi sattık.” Hangi işletmeyi sattın? Sermayesi 1 sterlin olan şirket 18 milyon dolarlık ne aldı? Bunların yanıtı yok. O kararı veren hakim de hakim değil zaten. Hakim olması da zaten mümkün değil.
Soru- Telefon dinmeleri?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Telefon dinlemeleri, adalet yürüyüşünde sadece benim değil pek çok arkadaşımın telefonu dinlendi. Bunu biz kendi medyamızdan öğrenmedik. Bunu Almanya’da gazetelerin telefon dinlemeyle ilgili bir olayı açığa çıkarmaları, aydınlığa kavuşturmalarından sonra Türkiye’de de aynı yazılımın kullanıldığını ve bizim telefonlarımızın dinlendiği gerçeğini ortaya çıkardılar. Biz bu konuda hem suç duyurusunda bulunduk, hem de Alman Büyükelçiliğine başvurduk. Alman hükümetinin izni olmadan dinlemeyi öngören bu yazılımın Türkiye’ye satılması mümkün değildi. Alman Büyükelçiliğine soruyoruz, “Bu dinlemeyle ilgili yazılımı siz Türkiye’de kime sattınız?” Bana satmadılar, size de satmadılar, herhangi bir özel firmaya da satmadılar. Alman hükümetinin izniyle ancak bu dinleme yazılımı satılabiliyor. Herhalde o da Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. O zaman hükümette, yani hükümetin yönetiminde olan kurumlardan hangisi bu yazılımı aldı? İçişleri Bakanı buna bir cevap versin bakalım. Sokağa çıkarmış, çıkmazmış, namertmiş, mertmiş bunları bıraksın adam gibi benim sorularıma cevap versin. Bak suç duyurusunda bulunduk. Başvursun Alman hükümetine, Alman hükümetine kendisi bilgi edinme çerçevesinde başvursun desin ki, “Ben İçişleri Bakanı olarak bu yazılımı satın almadım, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu yazılımı satın almadı, adalet yürüyüşünde de yüzlerce, binlerce kişi dinlenmedi Kılıçdaroğlu dahil desin” bizde gerçeği öğrenelim.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler