15.12.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Asla Başınızı Öne Eğmeyin, Altı Ay Kaldı, Geliyoruz, İktidar Olmak İçin Geliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde yaptığı konuşmada; “Sevgili İstanbullular asla başınızı öne eğmeyin. Önümüzde altı ay kaldı, geliyoruz. Siz de haykırın iktidar, iktidar, iktidar. İktidar olmak için geliyoruz. İktidar olacağız” dedi.

Millet İttifakı liderleri, hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen "Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde vatandaşlara hitap etti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarını 11 madde halinde sıraladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Endişe etmeyin iktidar olacağız, hiç endişe etmeyin. Teşekkür ederim. 

11 madde halinde düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. Kısa bir sunuş olacak, dikkatle dinlerseniz son derece mutlu olurum.

Bir; Mevlana der ki; “Adalet, kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner.” Bugün bizi buraya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Ama hepinizin huzurunda söz veriyorum: Adalet ya gelecek ya gelecek!

İki; adaleti dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bir daha ifade edeyim. Adalet dağıtacak olan kişi, yani yargıç hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde adaletsizlik olur.

Üç; adaleti dağıtacak kişi kralın sofrasına, sultanın sofrasına, sarayın sofrasına asla oturmayacak.Çünkü sofraya oturan âlimin verdiği fetva yanlıştır ve doğru olmaz.

Dört; milli irade 1921 ve 1924 Anayasalarının birinci maddesi şudur “Hâkimiyet bila-kayd ü şart milletindir.” Bugünkü diliyle yeni anayasada ve meclisin duvarında yazılı olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Milletin iradesine bugün darbe vurulmuştur. 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur. Biz milli iradeyi yeniden ama yeniden inşa edeceğiz.

Beş; adalet. Bugün yaşadığımız Türkiye’de, adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Çünkü sokakta herhangi bir vatandaşa sorun bu ülkede adalet var mıdır diye, emin olun büyük bir kısmı “bu ülkede adalet yoktur” diyecek. Ama bizler, ama bizler altılı masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve adaleti bu ülkeye mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Bugün Türkiye’de hiç kimse kendisini güvende hissetmiyor. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku var. Dayısı olana kimse ses çıkarmıyor. Ama bir genç tweet attığı zaman sabahın köründe kapısı çalınıyor ve gözaltına alınıyor. Bu manzarayı bitireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Asla ve asla bir daha bu manzaraları yaşamayacaksınız.

Altı; yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Yani, yargıç koltuğunda oturup yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Ağacın kurdu kendi içindedir. Asla unutmayın, ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar. Parti teşkilatından gelenleri hâkimlik, savcılık koltuğuna oturturlar. Çetelerle yan yana gezerler. Dolayısıyla bu tabloyu da değiştireceğiz. O adalet ağacının içindeki kurtları tek tek temizleyeceğiz. Adaletin ağacı, görkemli olacak ve sağlıklı olacak.

Yedi; güzel bir atasözümüz var, “Zulmün artsın ki tez zeval bulasın” der. Zulmün artsın ki tez zeval bulasın. Evet, zulüm var. Bugün mü var? Hayır, öteden beri bu ülkede bir zulüm var. Milletvekillerimiz tutuklandı, gazeteciler tutuklandı. İstanbul İl Başkanımız da siyasi yasak kapmasına alındı. Milletvekillerimiz hapse atıldı. Dolayısıyla bu tablo zulmün arttığı bir tablodur. Bu da yakında zeval bulacaklar demektir. Ve onları göndereceğiz.

Sekiz; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar asla ve asla kabul edilemez, toplumun vicdanını yaralanmıştır. Toplumun vicdanı kanamaktadır.

Şunu herkes çok iyi bilsin, Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir milimlik dahi geri adım attırmayacaktır ve biz kararlılıkla başkanın arkasında duracağız. Çünkü bizim kupon arazi merakımız yok. Çünkü bizim yeşil alanları beton ormanına dönüştürmek gibi bir hevesimiz yok. Çünkü bizim rant yiyicilere hizmet etme gibi bir görevimiz de yok. Her belediye başkanımız halka hizmet eder. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Biz kuralı böyle biliriz.

Açık ve net ifade edeyim. Hiç kimse, hiçbir güç Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Görevini onuruyla ve şerefiyle yapacaktır.

Dokuz; göndereceğiz göndereceğiz; adaletsizliği kural haline getirenleri göndereceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri göndereceğiz. Milli iradeye darbe yapanları göndereceğiz. Yargıyı itibarsızlaştıranları göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin. Altılı masa kararlı. Bu ülkeye huzuru ve bereketi getireceğiz. Adaleti getireceğiz.

On; hiç kimse unutmasın ve hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu bir 100 metre koşusu değil. Bu bir maratondur ve maratonun sonuna geldik. Altı ay sonra maraton bitecek. Yeni bir Türkiye’yi göreceksiniz. Güzel bir Türkiye’yi göreceksiniz. Kucaklaşan bir Türkiye’yi göreceksiniz. Bereketli bir Türkiye’yi göreceksiniz.

Onbir; Sevgili İstanbullular. Asla başınızı öne eğmeyin. Önümüzde altı ay kaldı geliyoruz. Siz de haykırın. İktidar, iktidar, İktidar… İktidar olmak için geliyoruz. İktidar olacağız.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler