23.01.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ NACHO SANCHEZ AMOR’U KABUL ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz eşlik etti.

Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, AP Raportörü Nacho Sanchez Amor'un ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Avrupa Parlamentosu Raportörlüğü görevine yeni atanan Nacho Sanchez Amor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün bir ziyarette bulunmuştur. Sayın Amor, Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyal Demokratlar’ın üyesi olup CHP’nin İspanya’daki kardeş Sosyal Demokrat Partisinden gelmektedir. Dolayısıyla Genel Başkanımız ile uzunca bir zamandır tanışıklıkları vardır. Sayın Amor’un Türkiye’ye yaptığı ziyaret, önümüzdeki dönemde Avrupa Parlamentosu için hazırlayacağı Türkiye Raporu’na temel teşkil etmek üzere bir dizi temastan oluşmaktadır. Genel Başkanımız ile yaptığı görüşme, bu çerçevede yaptığı temaslardan biri olmakla birlikte, kardeş parti ilişkisi ve eski tanışıklığının getirdiği çerçevede samimi bir ortamda geçmiştir. Sayın Amor daha önce 2015 ve 2018 seçimleri dolayısıyla Türkiye’ye AGİTPA Heyeti’nin gözlemcisi olarak ziyaretlerde bulunmuştur. Türkiye’yi yakından tanımaktadır ve Avrupa Parlamentosu Raportörü olarak görev almasının Türkiye – AB İlişkileri’nin geleceği açısından önemli bir kazanç olduğu düşünülmektedir.
 
Görüşme sırasında Sayın Amor, Türkiye’nin Avrupa Birliği tam üyelik müzakerelerinin önemini dile getirmiş ve geçen hafta Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin durdurulmasını talep eden bir önerinin reddedilmiş olmasını bu çerçevede önemli gördüğünü belirterek, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı taahhütlerine bağlı olduğunu vurgulamıştır. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 2018 seçimlerinden sonra değişen ortamın yarattığı sıkıntılardan ve bu bağlamda Türkiye’nin içine girdiği rejim değişikliğinin Türkiye ile AB arasındaki mesafeyi giderek açmakta olduğundan duyduğu endişeyi dile getirmiştir. Bu çerçevede, Sayın Kılıçdaroğlu, insan hakları açısından Türkiye’nin uymakla yükümlü olduğu AİHS ve AİHM kararlarının uygulanmamasından dolayı Türkiye hakkında Avrupa kamuoyunda giderek artan olumsuz algının altını çizmiştir.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler