14.10.2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amasra'da....

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasra Belediyesi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Amasra maden faciasının 1’inci yıldönümü anma törenine katılarak hayatını kaybeden madencileri andı. CHP lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Maden faciasında hayatını kaybeden, alın teriyle kazanan, alın teriyle kazanmak için mücadele eden ve faciada hayatını kaybeden 43 madencimizin huzurunda saygı duruşunda bulunuyoruz.

'Emek en yüce değerdir' dedik hep. Alın teri kadar değerli bir şey yoktur. O insanlar kazanmak için, hak ettikleri emeklerinin karşılığını almak için yeraltında çalıştılar, mücadele ettiler. Hayatlarını kaybettiler ama adalet hala gerçekleşmiş değil. Onların haklı davalarının takipçisiyiz. Genel Başkan olarak ben, Genel Başkan Yardımcısı olarak Aysu Hanım, milletvekillerimiz bu konunun takipçisi. Adalet yerini buluncaya kadar takipçisi olmaya da devam edeceğiz. En büyük arzumuz, bu ülkede adaletin gerçekleşmesidir. 43 kişi hayatını kaybetti ama sorumlular hala yargının önüne anladığımız anlamda çıkmış değil. Bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz, adaleti gerçekleştirinceye kadar. Tekrar onların manevi huzurunda hepimiz saygıyla eğiliyoruz, onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz.

Bugün iki aileyi ziyaret ettim, acılarını paylaştık. Hala acılarını yüreklerinde taşıyorlar. Dolayısıyla bir siyasetçinin görevi de haksızlığa uğrayan kim olursa olsun onun yanında olmak ve onun adalet arayışını güçlendirmek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Belediye Başkanımız gerçekten de burayı önemli bir merkez haline getirdi. Önemli bir merkez olmanın dışında da 43 maden şehidinin anılması açısından da üzerine düşen görevi yapıyor. Ona da hepinizin huzurunda teşekkür ederim."

Anma töreni sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Amasra Belediyesi Madenci Anma Mekanı ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi açılış törenine katıldı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU AMASRA’DA - 2

Gündem'den Öne Çıkan Haberler