15.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 2. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİNDE BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 2. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİNDE BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI (16 HAZİRAN 2017)

- "Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz"
- "Yürümenin suç olduğunu da ben ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz"
- "Şimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabii doğru değil. Gerçekçi olmak lazım ama ’yorulduk’ diye ah vah edecek halimiz de yok"


Değerli basın mensupları bugün “Adalet” yürüyüşümüzün 2. Etabı, güzel bir sabah. Biraz sonra yürüyüşe başlamış olacağız. Gelen tepkiler son derece olumlu, arada bir eleştiri gelmekle beraber gelen tepkiler son derece olumlu. Bu da Türkiye’nin adalete duyduğu ihtiyacın her geçen gün arttığını da gösteriyor. Dolayısıyla bu yürüyüşün İstanbul’a kadar sürmesi bizim açımızdan da, Türkiye açısından da, adalet isteyen herkes açısından da son derece önemli ve değerli. Yürüyüşümüze birazdan başlayacağız.

Hepinize teşekkür ederim değerli arkadaşlarım.

Soru- Sayın Genel Başkan eleştiriler de oluyor dediniz efendim. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de bir eleştirisi oldu. Samimi bulmadığını söyledi, ayrıca İstanbul’dan karşı bir yürüyüş gerçekleşse ne olacak diye sordu. Ne dersiniz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Eğer yürüyüşler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. Yani insanlar sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya binerken yürüyorlar, otobüse binerken yürüyorlar, iş yerlerine giderken gelirken yürüyorlar. Yani yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum ben. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde bakın bu yürüyüşü ülkemizde birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın onun da adalete ihtiyacı olacak. Dolayısıyla hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz.

Soru- Efendim dün akşam ilk geceniz tabi ki nasıl geçti? Bir yorgunluk hissediyor musunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Şimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabi doğru değil. Gerçekçi olmak lazım, ama yani yorulduk diye böyle ah vah edecek halimiz de yok. Son derece dinamik sabah yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. Müzik de vardı, tulum müziği değil mi evet, o da vardı. Dolayısıyla insanlar eğlendiler, hep beraber eğlendik keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik dinlenmeden, bugün belli etaplar dinlenmeyle geçirilecek. Sonra asıl amaca ulaşılacak. Yani yere ulaşılacak. Toplam yürüyeceğimiz kilometre 22 olacak. 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız bugün, bu yürüyüşe katılımlar da olacak değişik illerden katılımlar da olacak. Yani güzergah üzerinden katılımlar olacak. Dolayısıyla mutluyuz.

Soru- Efendim AKP Genel Başkanı Erdoğan’a İhvan terör örgütünün işareti rabia simgesini kullandığı için bir eleştiri getirmiştiniz. Dün Sayın Erdoğan rabia ifadesini kullanmamakta ısrarcı oldu ve dört ilkemiz var ifadesini tercih etti. Sizin tavsiyenizden mi faydalandığını düşünüyorsunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Eleştiriden, tavsiye değil de eleştiriden herhalde çekindi. Çünkü benim yaptığım eleştiri haklı bir eleştiriydi. Rabiayı ilk kez dillendiren o, “Rabia işaretini kullanıyorum” diyen o, şimdi vazgeçen yine o. Klasik bir Erdoğan tarzı.

Teşekkürler sağ olun.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler