24.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİYLE BAYRAMLAŞTI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİYLE BAYRAMLAŞTI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir bayram sabahı sizlerle bayramlaşmak, benim için onur, benim için gurur. Yola “tek başıma çıkacağım” demiştim, “elimde bir pankart ve adalet istemek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceğim” demiştim. Şu ana kadar bizim bu yürüyüşümüze binlerce kişi katıldı. Katılanlara, bütün vatandaşlarıma, hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun, yaşı ne olursa olsun, yediden yetmişe herkese şükran borçluyum" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşmak üzere hazırlanan alana gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 


Teşekkür ederim, teşekkür ederim…

Adalet için yürüyoruz, hak için, hukuk için yürüyoruz, kendimiz için yürümüyoruz. Ülkemiz için yürüyoruz, bayrağımız için yürüyoruz, çocuklarımız için yürüyoruz, torunlarımız için yürüyoruz. Bu güzel vatanda, bu güzel Türkiye’ de, cennet Türkiye’ de, birlikte yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz, kavga istemiyoruz, gerginlik istemiyoruz, dövüş istemiyoruz, terör istemiyoruz. Bir arada beraber, huzur içinde yaşamak istiyoruz. O nedenle “adalet “ istiyoruz.

Adalet olacak ki, devlet olsun. Adalet olacak ki, huzur olsun. Adalet olacak ki, kul hakkı yenmesin. On bir gündür yollardayız, on bir gündür. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Şunu herkesin bilmesini isterim: Ankara’dan yola çıktık, İstanbul’ a gideceğiz. Her santimini, her milimetresini, her kilometresini yürüyerek gideceğiz. Yürüyeceğim, adalet için yürüyeceğim.  Yürüyeceğim, haksızlıklara karşı durmak için yürüyeceğim.

Bir vatandaşımız adalet terazisini gösteriyor, adalet terazisinde denge var. Adalet terazisi, egemenlerin terazisi değildir. Adalet terazisi hakkın terazisidir, adaletin terazisidir. Dolayısıyla hepimizin, o terazinin dengesi bozulmasın diye mücadele etme görevi vardır, hakkın ötesinde görevi vardır, bunu yapacağız.

Bir bayram sabahı sizlerle bayramlaşmak, benim için onur, benim için gurur. Yola “tek başıma çıkacağım” demiştim, “elimde bir pankart ve adalet istemek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceğim” demiştim. Şu ana kadar bizim bu yürüyüşümüze binlerce kişi katıldı. Katılanlara, bütün vatandaşlarıma, hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun, yaşı ne olursa olsun, yediden yetmişe herkese şükran borçluyum. Herkese saygılar sunuyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun. Hepimiz güzel bir Türkiye’de, huzurlu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. “Bayramınız kutlu olsun” diyorum, sağ olun, var olun diyorum.

Az önce, basın mensuplarıyla konuşurken, hapishanede kalan ve açlık grevi yapan Nuriye ve Semih kardeşime bir çağrıda bulundum: “Bugün bayram, sizin yaşadığınız adaletsizliği, haksızlığı hepimiz çok iyi biliyoruz. Boşu boşuna hapiste yatıyorsunuz. Açlık grevini bırakın. Eğer siz açlık grevini bırakırsanız çok mutlu oluruz”. Onlara yine hepinizin önünde bir çağrıda bulunuyorum: “Lütfen açlık grevini sonlandırın”.

Hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.

 Genel Başkan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beyaz güvercin uçurdu, partililerle tek tek bayramlaştı.

Bayramlaşma sırasında bir vatandaş CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, "adalet terazisi" armağan etti.