11.10.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARIMCISI AĞBABA: "İŞKUR'A KAYITLI İŞSİZLER TÜİK VERİLERİNDE YER ALMADI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’İN Ağustos ayı iş gücü verilerini değerlendirdi. Ağbaba’’ İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı TÜİK verilerine yansımıyor. TÜİK işsizliğin 11 bin kişi artığını açıklıyor, devletin bir diğer kurumu İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı sadece bir ay 199 bin kişi artıyor’’ dedi.
En az 188 bin işsiz TÜİK verilerinde kendine yer bulmadı
TÜİK işsizliğin Ağustos ayında Temmuz ayına göre sadece 11 bin kişi arttığını iddia ederek 3 milyon 965 bin kişi arttığını açıklıyor. İşin tuhaf yanı ise TÜİK’İN bu verilerini ise devletin bir başka kurumu İŞKUR yalanlıyor.
İŞKUR verilerine göre; İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında 2 milyon 995 bin kişi iken, bu sayı Ağustos ayında 3 milyon 194 bine çıkmış durumda.
Yani Temmuz –Ağustos ayında İŞKUR’a işsiz olup,iş aramak için başvuran işsiz sayısındaki artış tam olarak 199 bin kişi.
Bu durumda en az 188 bin işsiz Ağustos ayında TÜİK verilerinde kendine yer bulmamış oluyor.
TÜİK’İN makyajlı verilerini, devletin bir diğer kurumu olan İŞKUR yalanlamış oluyor.
TÜİK, kendi açıkladığı verilere kendisi de inanmıyordur.
TÜİK, başkanlık sistemi ile birlikte iktidarın propaganda merkezine dönüştüğü artık herkesin malumu. Öyle ki AKP ve MHP seçmenleri bile TÜİK’İN açıklamış olduğu ne enflasyon verilerine ne de işsizlik verilerine inanıyor.
Saray’dan gelen talimatlarla adrese teslim olarak açıklanan verilerin, gerçek hayatla hiçbir alakasının olmadığını TÜİK yönetimi de çok iyi biliyor. TÜİK, gerçek verileri saklayarak, manipüle ederek suç işlemektedir.
TÜİK’İ iktidarın propagandasına alet olmamaya, gerçek verileri halkla paylaşmaya davet ediyoruz.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler