01.02.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: BOZTEPE’YE DERMAN BELEDİYECİLİK GEREK

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: BOZTEPE’YE DERMAN BELEDİYECİLİK GEREK
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’la birlikte Boztepe Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi adaylarının tanıtım toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.
Yıldırım Kaya, “Bizim hedefimiz, Boztepe’de de toplumcu belediyecilik anlayışını hayata geçirmektir. Bunun birinci koşulu yönetim anlayışının değiştirilmesinden geçmektedir. Herkesin üretebileceği, kazanabileceği kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği bir düzeni kurmamız gerek. Bunu hayata geçirecek olan da CHP’nin “Derman Belediyecilik” anlayışıdır. CHP’nin, Derman Belediyecilik anlayışı, Boztepe Belediye Başkan adayımız Hüseyin Takan tarafından hayata geçirilecek.” dedi.
Boztepe İlçemiz Malya Ovasında bir incidir diyen Kaya, “Ancak, böylesine tarihi geçmişe sahip, stratejik konumdaki bir ilçemiz, hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamış, maalesef, inci tanesi gerçek değerini bulamamıştır.” ifadelerini kullandı. 
AKP’nin seçim manifestosunu da eleştiren Kaya, “Dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Manifestosunu açıkladı. Açıkladığı manifesto adeta 16 yılda yapmadıklarının özeti. 16 yılda şehirlerimizi ranta kurban eden AKP altyapı ve ulaşım sorununu çözeceğini vadediyor, çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz diyor, akıllı şehirlerden bahsediyor, çevreye duyarlı şehirler kuracağını söylüyor, sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirme sözü veriyor, yatay şehirleşme diyor, halkla birlikte yönetimden dem vuruyor, tasarruf diyor, şeffaflık diyor, değer üreten şehirler diyor… Özetle 16 yılda yapmadığı ne varsa onun sözünü veriyor. Biz de soruyoruz… 16 yılda neden yapmadınız bütün bunları, yapmak istediniz de elinizi kolunuzu tutan mı vardı?” diye sordu.
Boztepe’nin mevcut Belediye Başkanını da eleştiren Kaya, “AKP’li Boztepe Belediye Başkanı, ‘en büyük projemiz doğalgaz projesidir’ diyor, ancak ortada ne doğalgaz var, ne de çalışması. 2018 yılının Ekim ayında ‘doğalgaz projesi onaylandı, Bakanlar Kurulundan çıktı, bir ya da 2 ay içinde ilk kazıya başlanacak’ diye açıklamama yapıldı. Ancak ortada hiçbir doğalgaz çalışması göremiyoruz. Yıllardır Boztepe halkının beklediği doğalgaz başka baharlara kaldı.” dedi.
CHP Genel Başkan Yıldırım Kaya’nın açıklaması şöyle:
 “Çok Kıymetli Hemşehrilerim, Kıymetli Kadınlar, Çocuklar, Hoş Geldiniz
Boztepe tarihi M.Ö 3000’lere dayanan, toprağını sıksan adeta tarih fışkıracak bir ilçemizdir. Anadolu'nun kalbinde, bozkırın tam orta yerinde, üzerinde sayısız medeniyetlerin gelip geçtiği bir yerdir.
BOZTEPE İLÇEMİZ MALYA OVASINDA BİR İNCİDİR
Ancak, böylesine tarihi geçmişe sahip, stratejik konumdaki bir ilçemiz, hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamış, maalesef, inci tanesi gerçek değerini bulamamıştır!
BOZKIR’IN İNCİSİ BOZTEPE NEDEN BOŞALDI
Boztepe’miz son yıllarda çok fazla göç vermiş, nüfusu hızla azalmıştır. 5 binin üzerinde olan nüfusu, 2800’e kadar düşmüştür. İlçemiz, adeta boşalan bir köy görünümüne bürünmüştür.
Boztepe’nin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık… Tarım bitmiş, çiftçilik bitmiş, hayvancılık bitmiş, iş yok, yatırım yok, üretim yok! Bu güzel toprakların insanları artık doğdukları topraklarda doyamıyor.
Boztepe boşalırken mevcut belediye başkanı, Boztepe’de her sene “Hasat Festivali düzenlediklerini söylüyor. Tarımın bittiği, çiftçinin feryat ettiği bir yerde, neyi üretip, neyi hasat edip, neyin festivalini yapıyorsunuz çok merak ediyoruz. Üretimin, hasadın yapıldığı bir ilçe hiç boşalır mı?
CHP BELEDİYELERİ YAŞANABİLİR KENTLER YARATTI
AKP’li Boztepe Belediye Başkanı, iktidar partisi olmanın avantajlarını sayarken, “İktidar partisi olmasaydık, ben hizmet veremezdim, açık ve net söyleyeyim. Maaş dahi dağıtamazdık.” diyor. Böylece, AKP’nin diğer belediyelere uyguladığı ayrımcılığı da gözler önüne seriyor.
Evet biz AKP’nin diğer belediyelere üvey evlat muamelesi yaptığını biliyoruz. Ama şunu da herkes görüyor. AKP’li belediyeler yandaşlara ihaleler verip har vurup harman savururken, CHP’li belediyeler dünya standartlarında yaşanabilir kentler yaratıyor.
Tüm engellemelere rağmen, Türkiye’de örnek gösterilen, en kaliteli hizmeti veren belediyeler CHP’li belediyelerdir. CHP’li belediyelerin hizmet anlayışları dünyada da tescillenmiştir. İzmir’de, İstanbul’un ilçelerinde, Ankara’nın ilçelerinde, Bursa Nilüfer’de, Hatay’da ve Türkiye’nin dört bir yanında, CHP’li belediyeler zoru başarmış, yaşanabilir kentler yaratmıştır.
Bizim hedefimiz, Boztepe’de de toplumcu belediyecilik anlayışını hayata geçirmektir. Bunun birinci koşulu yönetim anlayışının değiştirilmesinden geçmektedir.
Herkesin üretebileceği, kazanabileceği kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği bir düzeni kurmamız gerek. Bunu hayata geçirecek olan da CHP’nin “Derman Belediyecilik” anlayışıdır.
BOZTPEYE DOĞALGAZ NEDEN GELMEDİ
AKP’li Boztepe Belediye Başkanı, “en büyük projemiz doğalgaz projesidir” diyor, ancak ortada ne doğalgaz var, ne de çalışması. 2018 yılının Ekim ayında “doğalgaz projesi onaylandı, Bakanlar Kurulundan çıktı, bir ya da 2 ay içinde ilk kazıya başlanacak” diye açıklamama yapıldı. Ancak ortada hiçbir doğalgaz çalışması göremiyoruz. Yıllardır Boztepe halkının beklediği doğalgaz başka baharlara kaldı.
HERKES AKP’Lİ BELEDİYENİN UYGULAMALARINDAN ŞİKAYETÇİ
Dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Manifestosunu açıkladı. Açıkladığı manifesto adeta 16 yılda yapmadıklarının özeti.
16 yılda şehirlerimizi ranta kurban eden AKP altyapı ve ulaşım sorununu çözeceğini vadediyor, çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz diyor, akıllı şehirlerden bahsediyor, çevreye duyarlı şehirler kuracağını söylüyor, sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirme sözü veriyor, yatay şehirleşme diyor, halkla birlikte yönetimden dem vuruyor, tasarruf diyor, şeffaflık diyor, değer üreten şehirler diyor…
Özetle 16 yılda yapmadığı ne varsa onun sözünü veriyor. Biz de soruyoruz… 16 yılda neden yapmadınız bütün bunları, yapmak istediniz de elinizi kolunuzu tutan mı vardı?
Boztepe’de de İki dönemdir belediye başkanlığı yapıp vaatlerinin hiç birini gerçekleştirmeyen, bir anlayışla karşı karşıyayız. Artık hiç kimse 10 yıllık belediye yönetiminde yapmadıklarını yeniden seçilirse yapacağına inanmıyor. 
Boztepe halkı belediyenin uygulamalarından memnun değil. Başlıca şikayetleri;
• Belediye hizmette vatandaşları arasında ayrım yapıyor.
• Belediye yardımları ihtiyaç sahiplerinden çok, yandaşlara ve parti üyelerine yapılıyor.
• İŞKUR tarafından işe alımlarda, kura yerine, AKP’li belediyeler tarafından belirlenen kişiler işe alınıyor.
• Boztepe Belediyesi, canlı hayvan vermek için halktan para toplamış, ancak canlı hayvanları vermediği gibi topladığı paraları da iade etmemiş.
• Memurlar oy vermeleri için sürgünle tehdit ediliyor. 
• Birçok yerde altyapı ve kanalizasyon yok ya da yetersiz.
• Sadece parke taşı döşeyerek belediyecilik yapıldığı düşünülüyor. 
• Çocuklar için kreş yok.
• Kadınları üretime katmak için bir çalışma yok.
• Gençlerimize eğitim desteği yok.
• Sosyal tesis ve halkın güzel vakit geçireceği alanlar yok.
• Okullarda eğitim kalitesi düşük, çocuklar taşımalı eğitimle her gün Kırşehir’e taşınıyor.
BOZTEPE’YE DERMAN BELEDİYECİLİĞİ GEREK
• Yaşanabilir bir Boztepe yaratacağız.
• Boztepe’de üretim ve tüketim kooperatifleri projelerimizi hayata geçireceğiz.
• Her seçim döneminde getirmeyi vadettikleri ama getirmedikleri doğal gaz Boztepe halkının hizmetine sunulacak.
• Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza sosyal yaşam alanları kurulacak.
• Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak.
• Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek,
• Hiçbir çocuğumuz okulundan ayrı kalmayacak.
CHP’nin, “Derman Belediyecilik” anlayışı, Boztepe Belediye Başkan adayımız Hüseyin Takan tarafından hayata geçirilecek.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler