09.10.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA’DAN 3. YILINDA 10 EKİM KATLİAMI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim Katliamının 3. yılında yaptığı yazılı açıklamada, “10 Ekimde güvenlik önlemi almayanlar, evlatlarını katledildikleri yerde anmak isteyen anne, babalara 2 yıldır biber gazıyla, coplarla saldırıyor. Hem evlatlarını koruma hem de anne babalarına saldır. Katliamın 3. Yılında aynı sahneler kesinlikle yaşanmamalıdır” dedi.
KATİLLERİN LİSTESİNİ TC NUMARALARI İLE VERDİK, İŞLEM YAPMADILAR
10 Ekim 2015 günü, Ankara Garı önünde toplanan Emek,Barış ve Demokrasi Mitingi katılımcılarına yönelik, birbirini müteakip patlayan iki bomba ile Türkiye’nin en büyük sivil katliamının yaşandığını hatırlatan Ağbaba, “IŞID’in Ankara başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde MİT’in ve Emniyet’in elinde istihbaratlar bulunmasına, canlı bombaların gözaltına alınıp serbest bırakılmalarına, ellerini kollarını sallayarak sınırı geçebilmelerine, CHP olarak hazırladığımız Adıyaman Raporu’nda canlı bombaların TC Kimlik numaralarıyla beraber isimlerine yer verilmesine ve ilgili raporun Başbakan ve yetkililere ulaştırılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması, devletin siyasi, adli ve idari birimlerinin kusur ve sorumluluğunun olduğunu şüpheye yer bırakmadan ortaya çıkarmaktadır.”dedi.
MALATYALI 12 BARIŞ GÜVERCİNİ
“10 Ekim’de CHP tarihinin de en büyük toplu katliamını yaşadık” diyen Ağbaba, “Katliamda Malatya gençlik kolları yönetiminin neredeyse tamamı ya hayatını kaybetti veya yaralandı. Malatya‘dan 12 barış güvercinlerimizi yitirdik. Kolumuz kanadımız kırıldı” dedi. 2,5 yıl devam eden katliam davasının her duruşmasında adalet taleplerinin haykırıldığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye tarihinin en kanlı katliamında sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet gelmez. Biz katliamın tüm sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD’in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın öldüğü bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması kabul edilemez.103 barış güvercinimiz için adalet aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
HEM EVLATLARINI KORUMA HEM DE ANNE BABALARINA BİBER GAZI SIK
Ağbaba, anma programlarına izin verilmemesini de eleştirerek, “2015 10 Ekiminde güvenlik önlemi almayan, katliam esnasında ortalıkta görünmeyen emniyet güçlerinin, evlatlarını katledildikleri yerde anmak isteyen annelere, babalara 2 yıldır biber gazıyla, coplarla saldırmasına şahit oluyoruz. Hem evlatlarını koruma hem de anne babalarına saldır. Katliamın 3. Yılı anmasında da aynı görüntüler kesinlikle yaşanmamalıdır. Katliamın tüm sorumluların er ya da geç yargılanıp hak ettikleri cezaları alacağı inancıyla, 10 Ekim Katliamının 3. Yılında uğruna mücadele ettikleri özgürlük ve barış yolunda hayatını kaybeden tüm güvercinlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.