04.05.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA’DAN 3 FİDAN İÇİN AÇIKLAMA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA’DAN 3 FİDAN İÇİN AÇIKLAMA

“ONLAR 1960 YILLARDA HAK,HUKUK, ADALET DİYENLERDİR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutulmaz kılan, halkın mutluluğu ve özgürlüğüne adadıkları hayatları ve tertemiz yiğitçe duruşlarıdır. Onlar , 1960 lı yıllarda ‘Hak, hukuk, adalet’ diyenlerdir ”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 6 Mayıs 1972’de idam edilen 3 devrimci gencin ölüm yıldönümlerinde yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, idamlarının 46’ncı yılında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı özlemle andığını belirtti.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN

“Tam bağımsız Türkiye için gözlerini kırpmadan hayatlarını hiçe sayan gencecik fidanların onurlu duruşları yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” diyen Ağbaba, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye ve dünya devrim tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdıklarını ifade etti. Ağbaba, " Deniz Gezmiş demek, 1960 lı yıllarda bile hak, hukuk, adalet demektir. Deniz Gezmiş ‘köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet’ demektir. ‘Halkların kardeşliği, yurtseverlik, devrimcilik’ demektir. Yoksulluğa, emperyalizme, köleliğe isyan demektir. Tam bağımsız Türkiye demektir” ifadelerini kullandı.

EMPERYALİZME VE SÖMÜRÜYE KARŞI MÜCADELENİN YİĞİT DEVRİMCİLERİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye’de ve dünyada emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele tarihinin en önemli sayfalarında yerlerini almış yiğit devrimcilerdir. Onların düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır. Gezmiş ve arkadaşlarını bugün sadece Türkiye coğrafyasında değil, dünya coğrafyasında sevgili yapan şey, idam sehpasında boynuna ilmek takılırken titremeden, korkmadan ’yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın halkların kardeşliği’ diyen yürekleridir. İdamlarının 46. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygı ve özlemle anıyorum” dedi.