11.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “YENİ EKONOMİK MODEL İFLASIN İTİRAFIDIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ne Damat Albayrak’ın açıkladığı büyüme masalları ne de Erdoğan’ın meydanlarda dile getirdiği ‘Milli ve Yerli olma’ çağrısının milyonların nezdinde bir inandırıcılığı kalmadı”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hazine Bakanı Berat  Albayrak’ın ‘’Yeni Ekonomik Model’’ adı altında açıkladığı eylem programı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada yeni ekonomik modelin iflasın itirafı olduğunu kaydetti. Modelin  elle tutulur olmayan soyut bir programdan ibaret olduğunu kaydeden Ağbaba,” Damat Albayrak ekonomik modelini açıklarken kendisi için çok heyecanlı bir gün olduğunu dile getirmiş. Albayrak’ın bu heyecanın ülkede gün geçtikçe yoksullaşan ve  her gün işsiz kalma tehlikesi ile uyanan binlerce kişi için olmadığı bir gerçek” dedi.
AKP ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELMİŞTİR
Albayrak’ın açıklamalarının planlı ve düzenli bir ekonomik programından ziyade alelacele açıklanmış bir program olduğunu belirten Veli Ağbaba, “ Döviz kuru karşısından  günden güne değil artık saat başı gerileyen TL,bakanın bu açıklamaları yapmasına vesile olmuştur. Yani Hazineden sorumlu Bakan ülkenin uçurumun kıyısında olduğunu  itiraf etmiştir. Hazine Bakanı yaptığı açıklamada Para Politikalarının tam bağımsızlığının sağlanması ve para politikasının bağımsızlığı konusunda Merkez Bankası özelinde çok hassas olduğunu belirtmiştir. Öyleyse ilk yapması gereken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Merkez Bankası’na yönelik müdahelelerinden bir an önce vazgeçmesine yönelik güçlü bir telkinde bulunmak olmalıdır. ‘’Yeni Ekonomik Model’’ AKP iktidarının yıllardır uyguladığı sorumsuz ve ranta dayalı ekonomi politikalarının bir sonucudur. Çarpık ve İnşaata dayalı ekonomik büyüme ve sözde refah masalının geldiği nokta, ülkemizi adeta ekonomik bir iflasın eşiğine getirmiştir. 16 yıl boyunca ülkenin tüm kamusal alanlarını yok pahasına satan, ekonomimizi dışa bağımlı bir hale getiren AKP iktidarı ülkeyi artık yönetemez hale getirmiştir”ifadelerini kullandı.
ACI FATURAYI YİNE EMEKÇİLER ÖDEYECEK
Ağbaba, “Bu ekonomik modelin yine emekçilere acı fatura olarak dönecektir. Bakanın bahsettiği kamu tasarrufları bunun en bariz örneğidir. İktidarın yarattığı bu kriz ülkede ki milyonlara ağır vergiler ve ücret düşüklükleri olarak dönecektir. İsrafın ve talanın iktidarı olan AKP bu saaten sonra milyonların üzerinden sağladığı ranttan vazgeçemeyeceğine göre yine bu büyük iflasın bedelini milyonlara ödetecektir.  Ne Damat Albayrak’ın açıkladığı büyüme masalları ne de Erdoğan’ın meydanlarda dile getirdiği Milli ve Yerli olma çağrısının milyonların nezdinde bir inanadırıcılığı kalmamıştır. Birkez daha başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP kurmaylarını yerli ve milli olmaya çağırıyoruz” dedi.