08.10.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: "İŞÇİLERİN HAKLI TALEPLERİNE KELEPÇE VURULAMAZ"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: "İŞÇİLERİN HAKLI TALEPLERİNE KELEPÇE VURULAMAZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 3.Havalimanında tutuklanan Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 33 işçinin derhal serbest bırakılmasını istedi.
İktidarın, insanca çalışma koşularını dile getiren işçilere yönelik baskısının artarak devam ettiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "3 Havalimanında 14 Eylül tarihinde işçilerin başlattığı protestoların ardından yüzlerce işçi göz altına alınmış, ardından 24 ü tutuklanmıştı. Aradan geçen süre içerisinde 9 işçi daha tutuklanırken,son olarak DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş genel Başkanı Özgür Karabulut da tutuklanarak cezaevine konulmuştur" dedi.
BUNU DA GÖRDÜK: SENDİKACI ÜYE YAPTI DİYE TUTUKLANDI
Savcılığın Özgür Karabulut’a yönelttiği sorularda, 'havalimanı işçilerini sendikaya üye yapıp yapmadığını, işçiler ile toplantı yapıp yapmadığını' sorduğunu hatırlatan Ağbaba, "Savcı’nın yönelttiği bu soruların hepsi anayasada var olan sendikalaşma hakkı ile ilgili sorular. Savcılık bu soruları sorarak açıkça işçilerin sendika hakkını gasp etmiş bu da yetmezmiş gibi bu hakkını kullananları tutuklanmasını emretmiştir. Sendikacıyı görevini yaptığı için tutuklamak asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.
Ağbaba, “Bugüne kadar resmi rakamlara göre 37 kişinin yaşamını yitirdiği, neredeyse her gün en az 3 iş kazasının gerçekleştiği, çalışma koşullarının Nazi kampını andırdığı 3. Havalimanı şantiyesi adeta bir köle pazarına dönüşmüş vaziyettedir. Son Sayıştay raporlarına göre israf ve yolsuzluk devletin tüm hücrelerine sinmişken, insanca yaşayabilecek bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları için haklarını arayan işçilerin tutuklanması dünyada örneği yoktur "dedi
AKP iktidarının işçiye, emekçiye, üreticiye düşman, kendi yandaşına ise dost olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "İşçilerin tek isteği evine bir ekmek parası daha fazla götürebilmektir, çalışırken hayatta kalabilmektir. 3.Havalimanı işçilerinin talepleri aslında ülkemiz deki çalışan işçilerin ortak talepleridir. İktidar ve onun savcıları bu tutuklamalar ile adeta ülkede ki tüm işçilere göz dağı vermektedir. İktidar işçilere sesinizi kesin ve rezil şartlar altında çalışmaya devam edin demektedir"dedi.
Ağbaba yazılı açıklamasının devamında "İktidara bir kez daha sesleniyoruz; İnsanca çalışma koşulları istemek suç değildir.Daha adil bir ücret istemek suç değildir.Sağlıklı koşullarda barınma ve çalışma istemek suç değildir.En nihayetinde bu ülkede sendikacılık yapmak suç değildir aksine sendikacılığa karşı engel geliştirmek suçtur.Tutuklu bulunan 34 işçinin ve sendika yöneticilerinin derhal serbest bırakılması çağrımızı bir kez daha yineliyor, iktidarın kendi yurttaşları olan işçilerine yönelik bu saldırılarına derhal son vermesini istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler