02.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, “İKTİDARLARI SÜRSÜN DİYE 10 EKİM’İ GÖRMEZDEN GELDİLER ”

10 EKİM DAVASINDA KARAR GÜNÜ
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, “İKTİDARLARI SÜRSÜN DİYE 10 EKİM’İ GÖRMEZDEN GELDİLER ”
Sincan Cezaevi İnfaz Kurumu’nda devam eden 10 Ekim Ankara Katliamı davasında bugün karar verilmesi bekleniyor. Aralarında CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu 103 kişinin yaşamını yitirdiği davayı başından beri takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çıkacak kararın vicdanları rahatlatmasını istediklerini belirtti.
Sincan Cezaevi İnfaz Kurumu’nda devam eden 10 Ekim Ankara Katliamı davasında bugün karar verilmesi bekleniyor.3 gündür devam eden karar duruşmalarını kalabalık bir CHP heyeti izliyor. CHP Meclis Başkanvekili Levent Gök ,Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba,Fethi Açıkel, Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Mahmut Tanal ,Orhan Sarıbal ,Yıldırım Kaya ,Murat Emir ve Ali Haydar Hakverdi’den oluşan CHP heyeti sabah saatlerinde mahkeme salonuna geldiler.
10 Ekim Ankara Katliamı davasının Sincan Cezaevi İnfaz Kurumu’nda devam eden karar duruşmasına katılan ve konuyla ilgili yargı sürecini de başından bu yana takip eden Ağbaba,”10 Ekim katliamında hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerine birlikte hazırlandığımız,etkinlikleri birlikte  organize ettiğimiz Malatya Gençlik Kollarından arkadaşlarımız da katledildi.Kolumuz kanadımız kırıldı. Hem Malatyalı gençlerimizin aileleri hem de katledilen diğer barış güvercinlerinin aileleriyle davayı başından sonuna takip ediyoruz.10 Ekim katliamı davasında maalesef diğer katliam davalarında olduğu gibi hukuk rafa kaldırıldı.Mahkeme heyetinin talepleri görmezden gelmesi,apar topar karar vermek istemesi bunun göstergesidir” dedi.
SİYASETİN MÜDEHALESİYLE GÖRÜLEN DAVA
Ağbaba, “Duruşma salonunda ve dışındaki güvenlik önlemleri adeta katledilen insanların ailelerine psikolojik  baskı olarak önümüze çıkıyor. Pek çok aile güvenlik güçlerine  ‘Bu kadar güvenlik önlemini 10 Ekim’de Ankara Garı’nda da alsaydınız, şimdi yavrularımız yaşıyor olacaktı’ diyerek tepkilerini dile getiriyor. Siyasi anlayışın iktidarı uğruna görmezden geldiği ya da kontrolünde yaptığı 10 Ekim Katliamı’nın davası da  baştan sona siyasetin müdahalesi ile ilerlemektedir. Sorumlu kamu görevlilerine soruşturma izinlerinin verilmemesi,siyasi sorumluların görmezden gelinmesi davadan vicdanları rahatlatacak kararın çıkmayacağının göstergesidir.” ifadelerini kullandı.


FOTO:Ağbaba, duruşma öncesi 10 Ekim'de yakınlarını kaybeden Malatyalı ailelerle birlikte...
 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler