30.07.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “ 10 EKİM ANKARA GAR KATLİAMI TÜM İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN VELİ AĞBABA’NIN 10 EKİM ANKARA TREN GARI’NIN 31 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK KARAR DURUŞMASI ÖNCESİ YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA
10 EKİM ANKARA GAR KATLİAMI TÜM İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ında IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu ülke tarihimizin en büyük katliamını yaşadık. Ülke’nin dört bir yanında adalet,özgürlük ve demokrasi taleplerini duyurmak için Ankara’ya gelen 103 insanımız gözü dönmüş IŞID terör örgütü tarafından hunharca katledilirken ve yüzlerce insanımız yaralanmış veya sakat kalmıştı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen yüreklerimiz de halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını hissederken, kaybettiklerimize dair yaşadığımız özlem ve hasret asla ve asla dinmemiştir.
10 Ekim katliamı öncesi ve sonrasında da ülkemiz insanlık düşmanı bu örgütün saldırılarına hedef olmuştur. Suruç’ta, Diyarbakır’da, İstanbul Atatürk Havalimanın da, İstanbul’da yıl başı gecesinde ve Gaziantep’te bir düğün evine gerçekleşen saldırılarda yüzlerce masum vatandaşımız IŞİD terör örgütü tarafından katledilmiştir. Bunun yanı sıra Suriye’de insanlık dışı bir yöntemle bu cani örgüt tarafından  iki askerimiz yakılarak şehit edilmiştir. Dünya genelinde tüm insanlığa karşı savaş açmış organize bir savaş örgütünün yaptığı tüm bu katliamlar ve cinayetler yaşadığımız yüzyıl da insanlığa karşı işlenmiş suçların başında gelmektedir.
Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamı olan 10 Ekim Ankara Gar saldırısının karar duruşması 31 Temmuz, 1 ve 2 Ağustos tarihleri arasında Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü Büyük Salon’da yapılacaktır. Katliamın hemen ardından çıkan kimi görüntüler ve belgeler katliamın aylarca önce organize bir şekilde planlandığını açığa çıkarmıştır. Bunun yanı sıra katliamı gerçekleştiren intihar eylemcilerinin istihbarat ve Emniyet birimlerince arandığı ve haklarında eylem yapabileceklerine dair kanıt olduğu katliam sonrası ülke kamuoyuna yansımıştır.
 Katliam sonrası 3 yıl boyunca süren dava süreçlerinde artık sona gelinmiş durumdadır. Başta bu kalleş saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımız olmak üzere 80 milyon yurttaşımızın gözü kulağı bu karar davasında olacaktır. 10 Ekim katliamı IŞİD terör örgütünün ülkemize ilan ettiği bir savaş olarak görülmelidir. 10 Ekim katliamı özelinde bu barbar terör örgütünün ülkemize yönelik gerçekleştirdiği ve yüzlerce masum vatandaşımızın hayatına mal olan tüm saldırıların hepsi birer insanlık suçu kapsamında değerlendirilmelidir.
10 Ekim Ankara Gar katliamının karar duruşması öncesinde en büyük beklentimiz, bu gözü dönmüş terör örgütünün ve yargılanmakta olan üyelerinin hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde en ağır cezaları almasıdır. Bu bakımdan tüm kamuoyunu 10 Ekim katliamının karar duruşmasına karşı duyarlı olmaya ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek olmaya çağırıyoruz. Yitirdiğimiz tüm masum canlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırırken, bu katillerden hukuk önünde hak ettikleri cezaları alması umuduyla tüm halkımız 31 Temmuz günü saat 09:30’da Sincan Cezaevi Kampüsü’nde başlayacak olan 10 Ekim katliamının karar duruşmasına davet ediyoruz. Ve bir kez daha 10 Ekim Katliamı için UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN diyoruz. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler