20.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK :”KURBAN BAYRAMI EMEKLİLER İÇİN HÜSRAN OLDU”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK:”KURBAN BAYRAMI EMEKLİLER İÇİN HÜSRAN OLDU”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yazılı açıklaması şöyle:
“Bu sene Kurban Bayramı öncesi emekli aylıklarını almak için bankalara giden vatandaşlarımızın önemli bir kısmı büyük bir hayal kırıklığıyla kapıdan döndü. Pek çok emeklimiz için torunlarına bayram harçlığı verme hevesi, hayal kırıklığına dönüştü. Bu uygulama eğer tasarruf gerekçesiyle yapıldıysa, sorumlular şunu bilmelidirler ki, bu tedbirlerin ilk adresi zaten kısıtlı maaşlarıyla hayatını idame ettirmeye çalışan emeklilerimiz değil, lüks araç ve bina saltanatı içinde yaşayan devlet ricali olmalıdır.
SGK, 15 Ağustos 2018 tarihli açıklamasında, ödeme günleri Kurban Bayramı’na rastlayan emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıklarının bayramdan önce ödeneceği açıklanmışsa da bugün maaşlarını almak için bankaya giden emeklilerimizin önemli bir kısmı maaşlarını alamamıştır. Bu karışıklığa, hafta sonu tatilleriyle birlikte 9 güne uzayan tatilde, sadece Kurban Bayramı’na denk gelen günlerde maaş alan emeklilerin maaşlarının bayram öncesinde ödenmesi uygulamasının neden olduğu anlaşılmaktadır. Geçmişte tatil döneminin tamamını kapsayacak şekilde yapılan erken ödemenin, bu sene sadece bayram günlerinde maaş alan emeklileri kapsayacak şekilde daraltılması emeklilerimiz için büyük bir hayal kırıklığı olmuştur.
Bu yılki uygulamayla, yıllarca çalışıp emek veren emeklilerin önemli bir kısmına, bu bayram günlerinde gönül rahatlığıyla ve huzurla bayramını kutlayacak maddi olanak sunulmamış, pek çok emekli için bayram hüsran olmuştur. Devletin ekonomide alması gereken acil önlemlerin olduğu doğrudur ama bunun için gidilecek ilk adres zaten zor şartlar altındaki emeklilerin maaşı değil, itibar olarak görülen lüks harcamalar olmalıdır. “