02.07.2017

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI SONRASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI (03 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI SONRASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI (03 TEMMUZ 2017)

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Adalet Yürüyüşü’nün 19. Gününde, Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mevkiinde toplandı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantı sonrasında şu açıklamalarda bulundu: 

Değerli basın mensupları, Parti Meclisi toplantımızı Adalet Yürüyüşü güzergahı üzerinde yaptık. Daha önce de biliyorsunuz bu Adalet Yürüyüşü güzergahında ilkleri yapıyoruz, ilk defa grup toplantımızı güzergah üzerinde yapmıştık, ilk defa MYK toplantılarını yaptık. Şimdi de ilk defa olağan Parti Meclisi toplantımızı yaptık.

Öncelikle yine şehitlerimiz var üzgünüz yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, bütün milletimize ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terör yine can yakmaya devam ediyor ve Türkiye’nin en önemli gündemi olarak gündemin baş sıralarında devam ediyor. Teröre karşı millet olarak ortak bir duruş gösterme, kararlılık gösterme noktasındayız.

Değerli arkadaşlar, yine terör kurbanı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri var, Adalet ve Kalkınma Partisi camiasına, Genel Başkanlarına ve bütün ailelerine başsağlığı diliyoruz. Sayın Genel Başkanımız da iki Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticisi teröre kurban giden iki Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticisinin ailelerini aradı ve başsağlığı dileklerini iletti, acılarını paylaştı. Biz de buradan Parti Meclisi olarak da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Adalet yürüyüşü sırasında tabi son haftaya girdik. Son hafta içerisinde sağlıkla ilgili problem yaşayan arkadaşlarımız oldu. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tekin Bingöl dün hastaneye kaldırıldı, kendisine geçmiş olsun diyoruz, şu anda sağlık durumu iyi. Yine Aydın milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yıldız bir kalp spazmı geçirdi, arkasından bypass ameliyatı oldu o da hastanede, sağlık durumu iyi, kendisiyle de görüştük.

Bütün zor koşullara rağmen yürüyüşümüz devam edecek. Çünkü hedefimiz kutsal, kutsal bir amaç için yürüyoruz. Adalete ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecek.

Parti Meclisimiz adalet yürüyüşünü değerlendirdi. Yürüyüşün bundan sonraki, bu zamana kadarki gelişmesini değerlendirdi, bundan sonraki etabının nasıl olacağını konuştuk, etkilerini konuştuk, izlenimlerimizi paylaştık ve tabi asıl büyük hedef 9 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de İstanbul’da Maltepe Meydanındaki büyük buluşmayı konuştuk.

Değerli arkadaşlar, adalet yürüyüşümüzün başladığı günden bu yana güzergah boyunca ilgi gösteren, destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle sivil toplum örgütlerinin, toplumun her kesiminden sivil toplum örgütlerinin geniş ilgi ve desteğiyle karşılaştık. Parti Meclisimiz bu geniş ilgi ve destekten çok memnun ve bu memnuniyeti ifade etmek ve kendilerine teşekkür etme borcu altındayız.

Hedef 9 Temmuz Maltepe buluşması. Pazar günü 18.00’de bütün yurttaşlarımızı Maltepe’de bekliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından mitingimize çok ciddi ve güçlü katılımlar var. Güzergah boyunda çok ciddi güçlü katılımlar var. Herkese teşekkür ediyoruz ama son hafta içerisinde özellikle yurttaşlarımızın, halkımızın Maltepe meydanına özel bir ilgi ve çaba göstermesini, enerjilerinin büyük çoğunluğunu Maltepe’ye yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çerçevede güçlü bir ses, adalet sesi Maltepe’den Pazar günü yükselecek.

Bu yürüyüş bir parti yürüyüşü değil. O yüzden bu yürüyüşte parti flamalarımız yok, parti afişleri yok, parti pankartları yok. Tek bir pankartımız var “adalet”, sadece adalet diyoruz, sadece adalet yazıyoruz. Maltepe Meydanında da sadece adalet pankartlarımız olacak ve toplumun her kesimi bu ortak nokta etrafında buluşacak. Tek bir sloganımız var “Hak, hukuk adalet”. Hem Maltepe’de, hem güzergah boyunca katılan, destek veren bütün vatandaşlarımızın buna dikkat etmiş olmasından, ediyor olmasından mutluyuz. Pazar günü de dikkat edeceğine inanıyoruz. Oraya adalet isteyen herkes davetlidir, adalet isteyen herkes, Türk bayrağı dışında bayrağımız olmayacak, adalet pankartı dışında pankartımız olmayacak. “Hak, hukuk, adalet” sloganı dışında sloganımız olmayacak.

Değerli arkadaşlar, Parti Meclisimiz adalet buluşmasının önemini her boyutuyla değerlendirdi. Burada yakın geçmişte 16 Nisan referandumunda bir hayır buluşması yaşadık. Bu hayır buluşması çok geniş bir kesimi kucaklamıştı. Adalet buluşması, hayır buluşmasından daha geniş bir kesimi kucaklayacak. Yani sadece hayır diyenlerin buluştuğu bir nokta değil, adalet platformu 16 Nisan’da evet diyenlerinde buluşabileceği bir ortak platformdur ve zemindir. Parti Meclisimiz bu hususu değerlendirdi ve bu çerçevede tercihleri ne olursa olsun aslolan adalettir diyen ve adalet ihtiyacı, isteği içerisinde olan herkesi kucaklayacak bir yeni, bir büyük, bir geniş platform Türkiye’nin önünde duruyor. Bu yürüyüş böyle bir platformun kapısını açtı ve 9 Temmuz İstanbul Maltepe buluşması bu büyük platformu hem tarihte, hem de geleceği kurma noktasında tescilleyecek bir buluşma olacak.

Tabi bu süreç içerisinde provokasyonlara tekrar dikkat çekme ihtiyacı hissediyoruz. Bu adalet buluşmasını dağıtmaya, parçalamaya dönük, provoke etmeye dönük adımlarla ilgili duyumlar geliyor. Bundan sonrasına ilişkin de girişimler olabilir. Parti Meclisimiz bu konuda azami hassasiyet gösterilmesi gerektiği konusunu değerlendirdi. Güzergah boyunca dediğimiz gibi tek bir slogan, tek bir pankart. Bunun dışındaki sloganlara, pankartlara, bayraklara, flamalara müsaade etmeyeceğiz ve güzergah kortej güvenliğini bütün katılımcı arkadaşlarımız, milletvekillerimizle özellikle sağlamaya özen gösteriyoruz, göstereceğiz.

Ayrıca bu noktada dışarıdan provokatif girişimlere karşı da bugüne kadar yaptığımız gibi alkışlarla ve sadece “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla cevap vereceğiz. Hiçbir biçimde tartışmaya ve münakaşaya girmeyeceğiz. Biliyoruz ki, provokasyon yapmak isteyenler bile bir gün adalet ihtiyacı içerisinde olacaklar. O yüzden adalet gibi kutsal bir ortak hedef etrafında herkesin buluşacağı bir büyük yürüyüşü tamamlayacağız.

Değerli arkadaşlar, önümüzdeki hafta tabi 15 Temmuz’un da yıldönümü. Parti Meclisimiz bu çerçevede de çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Biz iki 15 Temmuz olduğunu biliyoruz ve ifade ediyoruz. Birisi halkın 15 Temmuz’u, diğeri sarayın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’unu sarayın 15 Temmuz’una feda etmeyeceğiz. Halkın 15 Temmuz’unun gündemi demokrasi. Halk canı pahasına demokrasiyi savunmak için 15 Temmuz’da direndi. Bütün kurumlarıyla. Sarayın 15 Temmuz’u ise onun esası ve gündemi ise ne yazık ki 20 Temmuz darbesi, fırsatçılık. Halkın 15 Temmuz’unu yok etmek, demokrasi özlem ve isteğini yok etme çerçevesinde sarayın 15 Temmuz’u o süreci bir fırsat bilerek, bastırılan darbe girişimini fırsat bilerek 20 Temmuz OHAL darbesini gerçekleştirdi ve Türkiye bugün adaletin katledildiği bu noktaya geldiği en üst nokta sarayın 15 Temmuz’unun darbesi, OHAL darbesi ile geldi.

Değerli arkadaşlar, biz halkın 15 Temmuz’una sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi özlem ve isteğini yükseltmeye devam edeceğiz. Halkın 15 Temmuz’unun içinde adalet düşüncesi ve isteği de vardır. Bu çerçevede önümüzdeki süreçte bizim bu yürüyüşümüz aslında halkın o büyük demokrasi özlemiyle buluşan bir büyük yürüyüş olacak. Parti Meclisimiz olağan çalışmalarını bugün de burada bu yürüyüş içerisinde tamamladı. Tarihe önemli notlar düşüyoruz. Bu mücadelenin sonunda tarihi değiştirecek önemli adımların atıldığını halkımızla, milletimizle beraber gururla göreceğiz.

Teşekkür ediyorum, sorular varsa alabilirim.

Soru- Efendim Cumhurbaşkanlığı Sözcünün bir açıklaması oldu. 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti başlayacağını söyledi. Nasıl değerlendirirsiniz?

Bülent TEZCAN- Yani demokrasi nöbeti güzel bir şey. Ama biraz önce söylediğim gibi halkın 15 Temmuz’unu yok edip, sarayın 15 Temmuz’unun darbeci anlayışı çerçevesinde bir nöbet organizasyonundan demokrasi çıkmaz. Gerçek anlamda halkın 15 Temmuz’unu temsil edecek demokrasi nöbetlerinden biz memnun oluruz. Sayın Erdoğan’ın ya da Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün demokrasi nöbeti çağrısı yaparken adalet nöbetini de gündemlerine almalarını tavsiye ederiz. Adalet yürüyüşü için akla gelmedik şeyleri söyleyenlerin sokaklarda demokrasi nöbeti tutma ihtiyacı hissetmeleri önemli bir gelişmedir, önemli bir adımdır. Demek ki sokaklarda demokrasi aranabiliyor. O zaman sokaklarda adaletin aranabildiğini de anlamaları gerekir diye düşünüyorum. Demokrasiyi katleden ve yok edenlerin demokrasi nöbeti çağrısı yapmalarının samimiyetinin takdirini de sevgili milletimize, halkımıza bırakıyorum.

Soru- Genel Başkanın Pazartesi günü Enis Berberoğlu’nu ziyareti gündemde mi acaba?

Bülent TEZCAN- Sayın Genel Başkanımızın İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nu ziyareti gündemde. Gün olarak değerlendiriyoruz. Pazartesi olabilir, daha önce olabilir. O değerlendirmeyi tamamlamadık ama bir ziyaret gündemde.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler