21.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN: “İSTANBUL’A İHANETİ CHP DEĞİL, 25 YIL YÖNETMİŞ AKP ETMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin belediye başkanları toplantısında CHP’li Belediyeleri hedef alan sözleri hakkında yazılı bir basın açıklaması yaparak, “İstanbul’a ihaneti CHP değil, 25 yıl yönetmiş AKP etmiştir.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’un Basın Açıklaması şöyle:
Gerçeği yansıtmayan, gündem değiştirmek adına yapılmış açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapmış olduğu belediye başkanları toplantısında İstanbul’un çöp sorunu olduğunu, Haliç’in CHP döneminde kirlendiğini, hizmet kalitesi ve sayısının düştüğünü söyleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyemizi hedef alan açıklamalarda bulunmuştur.
Herkes tarafından bilinmektedir ki, bu Cumhurbaşkanın gerçekleri örtbas etme adına, gündem değiştirmeye yönelik her zamanki hareketlerindendir.
Bu kente ihaneti AKP’li yönetimler etti
İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu dün Cumhurbaşkanının mesnetsiz açıklamalarına cevabını verdi. Ayrıca Haliç’in masmavi görüntüsü bugün İBB sözcüsü tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Haliç’te iddia edildiği gibi bir kirlilik söz konusu olmayıp, Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeyi çevre ve doğaya karşı ilgisizlikle suçlamak kimsenin haddi de değildir.
Keza Erdoğan, İBB yönetiminde AKP’li başkan varken “ biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” diyerek günah çıkartma girişimlerini de unutmuş değiliz. İstanbul’a ihaneti CHP değil, 25 yıl yönetmiş AKP etmiştir.
İşini layıkıyla ifa eden her personel görevinin başındadır
Cumhurbaşkanının diğer bir dayanaksız söylemi ise CHP’li belediyelerde yaşandığını iddia ettiği işten çıkartmalardır. Cumhurbaşkanına ilk olarak pandemi döneminde işten çıkartmaların yasak olduğunu hatırlatmak gerekir. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partili herhangi bir belediyede işini layıkıyla yapan hiçbir personel işten çıkarılmamıştır ve çıkarılmayacaktır. Ancak devraldığımız belediyelerdeki kadrolar o kadar şişirilmiş, bankamatik personeller o kadar arttırılmıştır ki belediyeyi işler hale getirmek adına, kamu personeli olduğunu unutmuş partizanlar, hiç işe gelmeden maaş alanlar ya da bir tanıdığı vasıtasıyla hak etmediği bir pozisyonda çalışanların oluşturduğu kambur belediyenin sırtından temizlenmiştir.
Cumhurbaşkanının kendisi İBB belediye başkanı olduğu dönemde SUSER’i kapatıp, İSTON’dan yaptığı işçi tasfiyelerini de hatırlatırız. Yine Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde bölünen belediyelerden gelen 700 geçici işçi olmak üzere 2 binden fazla personelin belediye ile ilişkisini keserken sarf ettiği sözleri de hatırlatmak isteriz; “ bu işçileri kadroya geçirip üç yıl sonra tıkanan belediye mi, yoksa bir milyona hizmet veren belediye mi?” diye sormuştu.
Gerçeklikten kopuk açıklamalar Cumhurbaşkanlığı kurumuna yakışmamaktadır
Cumhurbaşkanının AKP’li belediye başkanları toplantısındaki açıklamaları yerel seçim sonuçlarını hala hazmedemediğini göstermiştir. Anlaşılan iş yapamayanlar çıkmaza girdikçe, çaresizlikten belediyelerimize yönelik karalama girişimlerinde bulunmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığını yapan bir kişinin gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulunması gerek makamına gerek kendisine yakışmamaktadır.”