30.05.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: KENTİ YEŞİLE, HALKIMIZI HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL GÖLBAŞI’NDA:
"ESNAFIN KEPENK İNDİRMEDİĞİ, ÇİFTÇİNİN YOKSULLUKTAN VE SEFALETTEN KENDİNİ ATEŞE ATMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
"KENTİ YEŞİLE, HALKIMIZI HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ"


CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, seçim çalışmaları kapsamında saha çalışmalarını sürdürüyor. Gölbaşı’nda gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında Gölbaşı Ziraat Odası, Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni ve Gölbaşı’nın doludan ve selden etkilenen Kırıklı, Karagedik ve Ahiboz köylerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, “Türkiye’de kötü giden ekonomiden maalesef en çok esnaf ve çiftçilerimiz etkileniyor. Üreten kesim, üretimden hak ettiği payı alamıyor. Türkiye’nin bir an önce üretim yapan, esnafını ve çiftçisini kalkındıran bir ekonomiye kavuşması lazım” dedi.

Türkiye’nin 16 yıldır her alanda maruz kaldığı çöküşün bir an önce durdurulması gerektiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl şunları söyledi:

“Başkentimizi karış karış geziyoruz. Çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımızı dinliyoruz ve onlara Cumhuriyet Halk Partisi olarak neler vadettiğimizi anlatıyoruz. Esnafımız, köylümüz, çiftçimiz çok dertli. Kötü giden ekonomiden en çok zararı gören kesim üreticiler. Üreticilerimiz hak ettiklerini alamıyorlar, üretimden dışlanıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, üretenden ve emekten yana politikalarla halkımızla beraber bir iktidar hedefliyoruz. Esnafın kepenk indirmediği, çiftçinin yoksulluktan ve sefaletten kendini ateşe atmadığı bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

Gölbaşı’nın doludan ve selden etkilenen köylerini gezen ve orada vatandaşlarla buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, “Yıllardır başkenti yönetmeye çalışan AKP’nin Ankara’yı getirdiği nokta ortada. Zamanında hiçbir önlem alınmadığı için köylerimiz, ilçelerimiz ve Başkentin göbeği doğal afete teslim oldu. Rant ile ceplerini dolduranlar yüzünden bütün vatandaşlarımız, köylümüz mağdur edildi. Vatandaşlarımız mağduriyetinin giderilmesi konusunda talepleri var. Ev ve iş yerleri ile tarım arazilerinde hasarlar olduğunu belirttiler. Çiftçi ve esnafların kredi, veri ve SGK borçlarının ertelenmesi konusunda vatandaşlar bizlerden talepte bulundular. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kentlerimizi, köylerimizi ve vatandaşlarımızı AKP’nin zulmünden kurtaracağız; kenti yeşile, halkımızı huzura kavuşturacağız” dedi.