20.06.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN'UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "Halka yapılan hizmetten korkan saray beyefendileri ve onların uşakları CHP’li belediyelerin her türlü hizmetine engel olmaya devam ettiği gibi, sınav gençlerine de maske, dezenfektanı çok gördü."
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada LGS için kentteki CHP’li belediyelerin sınava girecek öğrencilere okul bahçesinde maske, dezenfektan, su ve kalem gibi ihtiyaçları dağıtmasına engel olunduğunu belirtti.
CHP Genel Baskan Yardımcısı Torun’un açıklaması şu şekilde;
‘’Pandemiyle karşı karşıyayız, zor günler geçiriyoruz. Bu yıpratıcı süreçte, tüm yılını çalışıp emek vererek sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz virüs sebebiyle ekstra stresler yaşadı, yaşamaya da devam etmekte. Yönetilemeyen Türkiye’de olan yine bizim vatandaşımıza, gencimize, sınav heyecanı yaşayan öğrencimize oldu. YKS’nin bir ay öne alınması kararı üniversite sınavına girecek öğrencileri moral ve motivasyon açısından zaten demoralize ettiği bilinciyle, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak onların başarısı ve moralleri için çeşitli uygulamalara imza attık. Online deneme sınavları ve psikolojik danışma hatları gibi bazı uygulamalarla belediyelerimiz sınava girecek öğrencilerimizin de yanında oldu.
Fakat bugün gerçekleştirilen LGS’de, sınava girecek öğrencilerimize okulların girişinde maske, dezenfektan, su ve kalem gibi ihtiyaçlarını dağıtan bazı belediyelerimizin soruşturmaya ve ifade verilmesi için çağrılması reva görüldü. Halka yapılan hizmetten korkan saray beyefendileri ve onların uşakları CHP’li belediyelerin her türlü hizmetine engel olmaya devam ettiği gibi, sınav gençlerine de maske, dezenfektanı çok gördü. Bu yapılanın izahı yoktur ve açıkça namertliktir. Ahlak ancak cesaretle mümkündür, korkak peşinen ahlak yoksunudur. Her türlü engelleme bizi yıldırmayacak, daha çok güçlendirecek ve cesaretlendirecek. Bizler sosyal demokrat yerel yönetimlerin gereklerini bilen ve uygulayan nice nesillere kılavuzluk edeceğiz."