31.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: BALIKÇILARIMIZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: BALIKÇILARIMIZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yeni sezonun "vira bismillah diyerek denize açılacak tüm balıkçılara hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini" diledi. Torun, balıkçılıktan geçinen herkesin emeğinin karşılığını alması gerektiğini söyledi.
Torun, “Umuyorum balıkçılarımız evlerine mutlu dönerler. Çoluğunun çocuğunun rızkını denizden çıkaran tüm arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.
Torun, yeni balık avı sezonu dolayısıyla yayımladığı mesajda, balıkçılık sektörünün özellikle Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik yaşamında önemli yere sahip olduğunu vurguladı.
“Balıkçılıkla geçimini sağlayan insanlarımızın ciddi sorunları olduğunu biliyorum” diyen Torun, “Çok meşakkatli bir iş yapıyorlar özellikle küçük balıkçılarımız ve çalışanları bu emeklerinin karşılığını alamıyor. Balıkçılık sektörünün de sorunları gün geçtikçe artıyor. Ülkenin ekonomik şartları balıkçılarımızı doğrudan etkiliyor. İktidarın balıkçılarımıza sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.
Seyit Torun, “Balıkçılığımızın geleceğinin kararmaması için sürdürülebilir avcılık yapılmalı” uyarısında da bulundu. Torun, “Karadeniz bölgesi ülkemizde avcılık yoluyla üretilen balığın büyük bölümünü sağlamaktır. Yani ülkemiz balıkçılığında Karadeniz’in dolayısıyla memleketim Ordu’nun önemi büyüktür. Karadenizli balıkçıların nesilden nesile aktarılan tecrübeler sayesinde ciddi bilgi birikimine sahiptir. Denizi ve balıkçılığı korumasını bilir. Uzun yıllar Türkiye'ye balık yedirmek istiyorsak kurallara uygun avcılık yapmamız gerekiyor. Tüm balıkçılarımızın bu kurallara uyacağından şüphe etmiyorum. Avcısıyla, satıcısıyla ve tüketicisiyle su ürünlerimizi hep birlikte korumalıyız” dedi.