22.09.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: VALİLİK ŞİRKET KOMİSERLERİ GİBİ DAVRANMASIN

Kaz Dağlarında Su ve Vicdan Nöbeti alanının tahliye edilmesine, alandakilerin gözaltına alınmasını eleştiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Kaz Dağları’nda yaşananlar, Valiliğin sağlık algısındaki samimiyetsizliği ortaya koymaktadır” dedi.
Valilik Halk Sağlığı Müdürlüğünün Asıl Görüşlerini Dikkate Almıyor
Geçtiğimiz hafta Cengiz Holding’in maden projesi için yapılmak istenen halkın katılım toplantısıyla ilgili hiçbir önlem alınmadığını, toplantının ertelenmesi yönünde bir karar alınmadığını hatırlatan Öztunç “Valilik mevzu doğasını, yaşamını savunanlar olduğunda sorumluluklarını hatırlıyor. Dertleri sağlık olsaydı, Çanakkale bu kadar termik santral ve maden projesiyle muhatap olmazdı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yıllardır, termik santrallar ve maden projelerinin halk sağlığı üzerindeki sakıncalarına dair raporlar hazırlıyor. Ancak, Valilik şu ana kadar bu konuda hiçbir aktif adım atmadı” dedi.
Sultan Süleymana Kalmayan Valiye de Kalmaz
Öztunç, “Valilik, kamusal güç ve yetkilerini kötüye kullanarak Su ve Vicdan Nöbetini sonlandırmaya çalışıyor. İnsanları, göz altılarla, cezai işlemlerle yıldırmaya çalışıyor. Asli görevlerini hatırlatmakta fayda var. Şirket komiseri gibi davrandıklarını, suç işlediklerini hatırlatmakta fayda var. Bugün ne yaparsam olur iklimindeler ama Sultan Süleymana kalmayan onlara da kalmaz” dedi. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler