25.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: HES’LER DERELERİ BİTİRİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Seyit Torun ve bölge milletvekillerinden oluşan CHP heyeti selin vurduğu Giresun’da çalışmalarına bugün de devam etti. Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Espiye-Soğukpınar arasındaki mevkide bulunan dere üzerindeki HES’in yanından yaptığı açıklamada, yapının nasıl baraj görevi gördüğünü ve sel sularının yıkıcılığını nasıl arttırdığına anlattı.
Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP heyetiyle birlikte Espiye-Soğukpınar arasındaki mevkide dere üzerinde bulunan ve sel sonrası yıkılan HES’in önünden açıklamalarda bulundu.
HES’lerin sel esnasında baraj görevi gördüğünün altını çizen Öztunç, bu durumun yıkımın şiddetini arttırdığını belirtti. 
Öztunç şunları söyledi:
“Şu an bulunduğumuz nokta Espiye ilçesi ile Soğukpınar arasındaki yol. Gördüğünüz gibi burada bir HES varmış. Su o kadar etkili gelmiş ki HES’i de önüne katmış burayı da bu hale getirmiş. HES’ler doğanın dengesini bozmuyor, HES’lerin doğayla bir sıkıntısı yok diyenler gelsinler burada bu HES’in bu dereye nasıl zarar verdiğini görsünler. Bu derenin önünde bu HES bir baraj görevi görmüş. Arkasından yarılınca da bu baraj açılmış ve su toplu vaziyette aşağı doğru akmış. Hemen 15 metre aşağıda bir ev var o evi de önüne katarak almış götürmüş. HES’ler Karadeniz yaylalarını bitiriyor. HES’ler doğaya zarar veriyor. HES’ler dereleri bitiriyor maalesef.”