06.10.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: CEM YILMAZ REPLİKLERİ İLE ÜRETİM BİTİRİLİYOR, HAYVANLARA EZİYET EDİLİYOR

4 Ekim’de 26 Bin Angus’u İskenderun Limak Porta getirilmesiyle ilgili açıklamada bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali ÖZTUNÇ; “2018’de Meclis komisyon görüşmelerinde bu meseleler gündeme geldiğinde Bakan Pakdemirli, o işi bize bırakın demişti. Belli ki Bakan, Cem Yılmaz’ın restoran hikayesindeki “bana bırakın” repliğinin etkisinde kalmış. Hayır, bu işi size bırakmayız. Bu işler birlikte çözülür” dedi.
Aynı geminin 2018’de 25 bin angusla Mersin Limanı’na geldiğini hatırlatan Öztunç, “13 Kasım 2019 tarihli Plan Bütçe Komisyonu’nda o işi bize bırakın diyen Bakan Pakdemirli “Besilik hayvan ithalatıyla ilgili de frene komple basmış durumdayız. 26 Ekim'den itibaren yeni kontrol belgesi vermiyoruz” şeklinde konuşmuştu. Hayvanları Hakları gününde, bir gemiye sıkıştırılmış 26 Bin Angus İskenderun’a getirildi. Önceki ithalatlardan biliyoruz, hayvanların gelene kadar çekmedikleri eziyet yok. Öldükleri için yolda denize atılanları da var” yorumunda bulundu.
Endüstriyel Hayvancılık İklim Krizinin Baş Belası
Öztunç, “Türkiye’deki üretimi bitme noktasına getirdiler. Yerli üreticiler, besiciler yükselen maliyetler nedeniyle kan ağlıyor. Bu iş AKP’ye bırakıldığında; yerli hayvan ırkları tükeniyor, endüstriyel hayvancılık pik yapıyor, hayvanlar gemilerde eziyet çekiyor/ölüyor, iklim krizi derinleşiyor” dedi.