29.07.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI LALE KARABIYIK: AKP’NİN YANDAŞA PEŞKEŞ LİSTESİNE TARİHİ TREN GARI DA EKLENDİ!

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI LALE KARABIYIK: AKP’NİN YANDAŞA PEŞKEŞ LİSTESİNE TARİHİ TREN GARI DA EKLENDİ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile Ankara Tren Garı yerleşkesi içerisinde yer alan bazı binaların Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildiği iddialarına dikkat çekti.
Bakana Sorduğumuz Sorular Yanıt Bulmadan Ankara Medipol Üniversitesi’ne Ankara Garı’nın Tarihi Binaları Tahsis Edildi!
Mart ayında Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması amacıyla verdiği soru önergesi ile Ankara Medipol Üniversitesinin kurucu vakfı ile İstanbul Medipol Üniversitesinin kurucu vakfının isimleri arasında sadece bir kelime farklı olduğunu ve bu iki üniversiteye kamunun olağan dışı destekler verdiğini TBMM gündemine taşıyan CHP’li Vekil, Milli Eğitim Bakanı’na sorduğu “Medipol Üniversitelerine kamuya ait arazilerin defalarca tahsis edilmesinin gerekçesi nedir? İstanbul’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen tarihi tekel binasının ve Kavacık’ta bulunan arazinin değeri ne kadardır? Ankara’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen 180 bin metre karelik arazinin değeri ne kadardır? Ankara ve İstanbul’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen bina ve arazilerin karşılığında herhangi bir bedel alınmış mıdır? TOKİ tarafından geliri düşük yurttaşlarımız için konut yapılması gereken arazinin Medipol Üniversitesine süresiz ve bedelsiz olarak verilmesi doğru mudur? 2002 yılından bu yana, hangi vakıf üniversitelerine süresiz ve bedelsiz olarak bina ve arazi tahsis edilmiştir?” sorularına yanıt alamadığını kaydetti.
Lale Karabıyık yaptığı açıklamada, Nisan ayında TBMM’ye verdiği Meclis Araştırma Önergesi ile Medipol Üniversitesine, hangi sebeplerle bedelsiz ve süresiz olarak arazi ve bina tahsis edildiğinin, bu üniversitenin diğer vakıf üniversitelerinden niçin ayrıcalıklı hale getirildiğinin ve taşınmazların tahsisinin usule uygun olup olmadığının araştırılması teklifinin gündeme alınmadığını, sordukları sorular yanıt bulmadan Ankara Medipol Üniversitesi’ne Ankara Tren Garı yerleşkesi içerisinde yer alan tarihi binanın tahsisi haberinin gündeme geldiğini söyledi.
Medipol Üniversitelerine Kamuya Ait Arazilerin Defalarca Tahsis Edilmesinin Gerekçesi Nedir?
AKP iktidarının yandaşa peşkeşi devam ederken, ülkemizin tarihi bir sembolünün bir üniversiteye verilmesi iddialarının acilen yanıtlanması gerektiğini belirten Karabıyık, “Medipol Üniversitesine neden bu ayrıcalıkların tanındığı, tahsis edilen bina ve arazilerin değerinin ne kadar olduğu, Ankara’da 175 bin metre karelik, konut yapılması gereken TOKİ arazisinin niçin bedelsiz olarak tahsis edildiği açıklanmamıştır. Şimdi tekrar soruyoruz: “Ankara Garı’nın Ankara Medipol Üniversitesine tahsisi iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Medipol Üniversitelerine kamuya ait arazilerin defalarca tahsis edilmesinin gerekçesi nedir? İstanbul’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen tarihi tekel binasının ve Kavacık’ta bulunan arazinin değeri ne kadardır? Ankara’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen 180 bin metre karelik arazinin değeri ne kadardır? Ankara ve İstanbul’da Medipol Üniversitesine tahsis edilen bina ve arazilerin karşılığında herhangi bir bedel alınmış mıdır? TOKİ tarafından geliri düşük yurttaşlarımız için konut yapılması gereken arazinin Medipol Üniversitesine süresiz ve bedelsiz olarak verilmesi doğru mudur? 2002 yılından bu yana, hangi vakıf üniversitelerine süresiz ve bedelsiz olarak bina ve arazi tahsis edilmiştir?” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler