17.02.2020

CHP GENEL BAŞKAN YAR­DIMCISI KARABIYIK'TAN MEB-TARİKAT RAPORU

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikat ilişkileriyle ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı. CHP Genel Başkan Yar­dımcısı Lale Karabıyık tarafından partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına sunulan raporda; Milli Eği­tim Bakanlığı’nın tarikat ve cemaatlerle kurduğu ilişkiler anlatıldı, CHP'li Karabıyık'ın "MEB ve Diyanet İşleri Baş­kanlığının Tarikat, Cemaat, Vakıf ve Derneklerle İlişkisi" başlıklı kapsamlı raporda şunlar yer aldı: 

Milli Eğitim Bakanlığı, tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi vakıf-dernekler­le yaptığı protokollerle yetkilerinin bir kısmını bu kurumlara devretmiştir.
2012 yılında yapılan 4+4+4 düzenlemesi sonrası vakıf-derneklerle imzalanan protokollerde ciddi bir artış yaşanmıştır.
12 Eylül 2019 tarihinde Sosyal Etkinlikler Yönetme­liğinde yapılan değişiklik İle sivil toplum kuruluşlarının "her tür ve seviyedeki resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında" sosyal etkinlik yapmasının önü açılmıştır.
Son dönemlerde yaşa­nan cinsel istismar olayları eğitim sistemine yeni bir toplumsal sorun olarak girmiştir. Taciz ve cinsel istismar kavramları eğitimle ve okullarla anılır hale gel­miştir.

MEB - TARİKAT RAPORUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ