12.02.2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Özgecan’ımız hayattan koparıldığından bugüne 1480 kadın cinayet kurbanı oldu!

CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile henüz 20 yaşındayken, 4 yıl önce bugün vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ı andı.
Özgecan Aslan’ın öldürüldüğü 2015 yılından beri kadın cinayetleri her yıl arttığına dikkat çeken Karabıyık, “Özgecan’ımız hayattan koparıldığından bugüne 1480 kadın cinayet kurbanı oldu. Kadınlar en çok eşleri ve yakınları tarafından öldürülüyor, canice hayattan koparılıyor. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilemiyor hatta şiddet artarak devam ediyor; yoksulluk kıskacındaki kadınlar şiddete maruz kalıyor ve kadınlar, AKP’nin çıkmaza soktuğu ekonomik krizin bedelini hayatları ile ödüyor” dedi.
Resmi verilere göre yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının yüzde 39.3, yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının ise yüzde 48.5 olduğuna dikkat çeken Karabıyık, “Kadınlar şiddete uğradığını dile getiremiyor, en yakınları tarafından canice öldürülüyor, aileleri evlatlarını kaybediyor, çocukları ise annesiz kalıyor. Özgecan’ın annesi’nin “Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi canı yanmazdı” sözleri ise kalbimizi kanatmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.