22.07.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: HER 2 SAATTE 3 SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDET GÖRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını ortaya koyarak, “1 Haziran 2012 tarihinde başlayan Beyaz Kod uygulamasında 01 Nisan 2021 tarihine kadar toplam 110 bin 475 vaka yaşandı. Buna göre aylık 1083, günlük 36, saatte 1,5 sağlıkçı şiddete maruz kaldı” dedi.
CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği Bilgi Edinme’nin yanıtında sadece beyaz kod toplam sayısının verildiğini hatırlatarak, “Sayın bakandan yıllar itibari ile istemiştik ki şiddetin artışının boyutları gözler önüne serilsin diye. Ancak toplam sayı vermekle yetindi” dedi. 
Sağlıkta şiddet için gerçekten ciddi yaptırımlara ihtiyaç olduğunu belirten CHP’li Akkuş İlgezdi, “Günümüzde sağlık hizmetlerinde nitelik yerini niceliğe bıraktı. Muayene başına 5 dakika ayrılan bir sistemde nitelikten bahsetmek mümkün olamaz. Bunların sonucunda hekimler öfke ve şiddetin temel öznesi oldular. Çünkü hastalar karşılarında sistemi kuran bürokratları değil, uygulamak zorunda kalan hekimleri buluyor” açıklamasında bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin Ekim 2019’da sağlık emekçilerine uygulanan şiddetin araştırılması için verdiği Meclis Araştırma önergesi teklifi de AKP oyları ile reddedilmişti.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler