23.07.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA’NIN 24 TEMMUZ BASINDAN SANSÜRÜN KALDIRILIŞI VE BASIN BAYRAMI MESAJI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA’NIN 24 TEMMUZ BASINDAN SANSÜRÜN KALDIRILIŞI VE BASIN BAYRAMI MESAJI
“Basının susturulduğu, haber alma hürriyetinin kısıtlandığı, bilgi edinme yollarının tıkandığı, sistematik otosansürün uygulandığı böylesi bir dönemde, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nı kutlamaktan ne yazık ki uzağız. 24 Temmuzu; tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuştuğu, işsiz gazetecilerin olmadığı, baskı ve dayatmalardan arınmış özgür basın ve demokrasi için topyekün mücadele günü olarak algılamak gerektiğine inanıyorum.
AKP iktidarının pek çok alanda olduğu gibi medya alanında da “itibarsızlaştırma” ve gazetecileri hedef göstermesinin bir sonucu olarak toplumun gazetecilik mesleğine duyduğu güvenin sarsılması demokrasimiz açısından da geriye gidiştir.
Ancak baskı ve sansürün olduğu her dönemde basın da haber alma hakkından yoksun kalan halk da yeni yollar ve bilgilendirme yöntemleri bulmaktadır. Muhalif basına yönelik saldırılara, internet medyasını zapturapt altına alma yönündeki düzenlemelere rağmen alternatif medya kanalları her geçen gün artmakta, toplum refleksleri, otorite ve baskıya boyun eğilmeyeceği ortaya konmaktadır.
Hak, hukuk ve adalet arayışımızı, basın özgürlüğü tesis edilmeden, demokrasi için tüm kuvvetlerin eşgüdümlü çalışması olmadan sonuca ulaştıramayız. Bilgi kirliliğine ve yılgınlığa düşmeden, kamuoyuna bilgi aktarma görevini sürdürmeye gayret etmenin güzel günlerin habercisi olacağına inanıyorum.
Otoriter ve muhafazakar toplum inşaa çabasının yasallaştırıldığı OHAL ikliminde, KHK ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri gölgesinde, onuruyla, dik duruşuyla, kamuoyunu bilgilendirme görevini basın ilkelerine ve etiğine uygun şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyorum.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler