26.07.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN BAŞKANA FETÖ SORUSU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN BAŞKANA FETÖ SORUSU
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar BİÇER KARACA, TBMM Genel Kurulu’na gelen yasa teklifiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı KÖYLÜ’ye soru yönelten BİÇER KARACA, “Teklifin yasalaşmasıyla FETÖ'yle mücadelenin üç yıl bitmeksizin sona erdirilmesi hâlinde süre sonu beklenmeksizin bu yasayı yürürlükten kaldırmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.
FETÖ terör örgütüyle mücadele adı altında OHAL’ı iki yıl boyunca uygulayan ve OHAL kalktı adı altında OHAL koşullarından daha ağır düzenlemeleri yasalaştıran AKP’yi eleştiren Denizli Milletvekili Gülizar BİÇER KARACA’nın sorularına Komisyon Başkanı KÖYLÜ verecek cevap bulamadı. AKP’nin seçim vaatlerine sadık kalmadığını hatırlatan KARACA, yasayla bölgesel değil 81 ili kapsayan, valilere sınırsız yetki tanıyan OHAL’in 3 yıl boyunca kalıcı hale getirildiğini söyledi.
GÜLİZAR BİÇER KARACA’NIN DİKKAT ÇEKTİĞİ NOKTALAR:
"21 Temmuz 2016 tarihinde üç ay süreyle ilan edip "Kırk beş gün içinde bitireceğiz." dediğiniz OHAL'i yirmi dört ay ismen ve cismen sürdürdünüz.
Bugün 19 Temmuzda ismini kaldırdığınız ancak hâlen görüşülmekte olan bu yasa teklifiyle daha ağır koşullarda demokrasinin sekteye uğrayacağı, demokrasinin yok edilmeye çalışılacağı kısıtlamaları üç yıl daha uzatmak istiyorsunuz.
Bu kanun teklifinin Parlamentoda yasallaşması hâlinde üç yıl içerisinde FETÖ'nün siyasi ayağıyla mücadele etmeyi düşünüyor musunuz?
Yine bu kanun teklifinin kabul edilmesi hâlinde üç yılın sonunda yeni bir mağduriyetle uzatmayı düşünüyor musunuz?
FETÖ'yle mücadelenin üç yıl bitmeksizin sona erdirilmesi hâlinde süre sonu beklenmeksizin bu yasayı yürürlükten kaldırmayı düşünüyor musunuz?"