20.07.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA: "YENİ SOMALAR YAŞANMASIN! YATAĞAN İÇİN GEÇ KALINMASIN!”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA: "YENİ SOMALAR YAŞANMASIN! YATAĞAN İÇİN GEÇ KALINMASIN!”
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın Yatağan Termik Santralı'nda bugün yaşanan ve iki işçiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği olayla ilgili açıklaması şöyle: 
"YENİ SOMALAR YAŞANMASIN! YATAĞAN İÇİN GEÇ KALINMASIN!
2014 yılında özelleştirilen termik santrallerin giderek genişleyen kömür sahalarının kıymetli tarım topraklarını ve köyleri tehdit ettiği Muğla Yatağan’da halk, termik santraller nedeniyle giderek artan solunum yolu hastalıklarıyla boğuşuyor. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi dahil pek çok sivil toplum kuruluşu ve uzmanın uyarılarına kulak tıkayan, sicilini Soma’dan Ermenek’ten gayet iyi bildiğimiz Erdoğan ve AKP iktidarı göz göre göre gelen felakete bir kez daha engel olmakta aciz kalmıştır.
Türkiye’nin çalışır haldeki en eski kömür santrali olan Yatağan Termik Santralı’nda kömür bant sisteminin çökmesiyle göçük altında kalan 12 işçi kardeşimizden 10’u yaralı halde kurtarılmış şu saat itibarıyla 2 işçi kardeşimizi kurtarma çalışmalarıysa devam etmektedir. Yaralılara acil şifa diler, göçük altındaki kardeşlerimizin de sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ederiz.
Daha geçtiğimiz hafta yeni kömür işletmesine “ÇED Gerekli Değildir” kararlarıyla onay verilmiş, denetimsizliğe ve hukuksuzluğa kapı aralanmışken yaşanan bu facianın sorumlularını çok uzakta aramamak gerekmektedir. Yeni maden sahaları ve termik santral projeleriyle Yatağan kömür karası bir geleceğe mahkum edilmişken inatla ve ısrarla bir kez daha söylüyoruz:
“Fıtrat” diyerek kabullenmeyeceğiz!
İşçi ölümlerine alışmayacağız!"

Gündem'den Öne Çıkan Haberler