11.01.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “ÜNİVERSİTEYE KELEPÇE TAKANLAR KAYBEDECEK, GENÇLER KAZANACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen: “Boğaziçili öğrencileri hedef gösterenler, üniversiteye kelepçe takanlar kaybedecek. Gençler kazanacak.”
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlar hakkında bir rapor yayımladı.
Raporda, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin anayasal haklarını kullanarak rektörlük seçimlerinin yapılmasını talep ettikleri ve gözaltı işlemleri sırasında kötü muamele iddialarına yer verildi. Öğrencilerin de katılacağı seçimlerle rektörlerin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Gökçen, “Üniversitenin ekolünü ve kültürünü oluşturan, üniversitenin temel bileşeni olan öğrencilerdir. Türkiye’nin akademik özgürlüklerin, liyakatin ve bilimin esas alındığı üniversitelerle anılmasını istiyoruz. Üniversitelerimizin dünyada yüksek sıralamalara girebilmesi için demokratikleşme şart.” dedi.
Gökçen, “Boğaziçili öğrenciler ve onların haklı taleplerine destek veren gençler terörize ediliyor, hedef gösteriliyor. Cumhurbaşkanından İçişleri Bakanına kadar ülkemizde yükselen suç oranlarını, kadın cinayetlerini, çocuk istismarını, terör ve güvenlik sorununu çözmesi gereken yetkililer ‘Nasıl haklı bir protestoya birkaç genç daha az katılır’ hesabıyla öğrencileri günlerdir hedef gösteriyor. Ancak üniversiteye kelepçe vuranlar görecek, gençler kazanacak ve saraydakilerin korktuğu seçim hezimetini onlara gençler yaşatacak” ifadelerini kullandı.
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KAYYUM RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ...