10.12.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “MİLYONLARCA GENCİN SESİ KULAKLARINIZDA YANKILANACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Duymamakta ısrar ettiğiniz milyonlarca gencin sesi ilk seçimlerde ‘oy moy yok’ diye kulaklarınızda yankılanacak” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Gökçen, “Pandemiyle mücadele eden belediyelerimizin banka hesaplarını bloke edenler, 5 maske bile dağıtamayanlar, Merkez Bankası rezervlerini eksi 47 milyara düşürenler, Katar’a memleketi satanlar gençlerin de üstüne bir parazit gibi çöktüler. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde insan hakları ihlallerinde rekorlara koşanlar biz gençleri insandan bile saymıyor.” dedi.
Gökçen, “Gençlerin 2 milyon 506 bini işsizken, milyonlarca genç kendi alanı dışında çalışmak zorunda kalırken, çalışan gençlerin 10 milyondan fazlası en az bir gencin daha ekonomik sorumluluğunu taşırken, primlerimiz bile ödenmez ve hatta 25 yaş altı gençlerin iş güvencelerine dahi göz dikilirken bu gençlerin, halkın sırtından geçinip bir eve beş maaş bağlamaktan utanmıyorlar. Gençler, hayalleriyle çok sevdikleri anılarını bir bir bırakıp, gözleri dolarak bavullarını toplayıp ülkeyi terk ederken saraydakilerin en büyük derdi kamu özel işbirlikleriyle beş şirketi zengin etmek. Gençler, ‘sosyal medyada düşüncemi açıklarsam hapse mi girerim’ diye düşünürken iktidarın en büyük derdi gökkuşağını yasaklamak. Gençler KYK borçlarını ödeyemezken, esnaf karnını doyuramazken, emekliler kaderine terk edilmişken, ücretsiz izne çıkarılanlar gururları kırılmış aile evine dönerken iktidarın en büyük derdi alkol yasaklamak.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, “Anayasadan kaynaklanan tüm haklarımızı, ifade özgürlüğümüzü, özgürce yaşam tarzımızı belirleme hakkımızı, insanca yaşama hakkımızı, güvenceli çalışma hakkımızı sizden geri alacağız. Bilimsel ve laik eğitim hakkımızı kazanacağız. Sırtımıza parazit gibi çökenlerden emeğimizin karşılığını, kaybolmuş geleceğimizi geri alacağız. Duymamakta ısrar ettiğiniz milyonlarca gencin sesi ilk seçimlerde ‘oy moy yok’ diye kulaklarınızda yankılanacak.” dedi.