01.11.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “MİLLETVEKİLLERİMİZİN EREN ERDEM’İ ZİYARETİNE KEYFİ OLARAK İZİN VERİLMİYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “MİLLETVEKİLLERİMİZİN EREN ERDEM’İ ZİYARETİNE KEYFİ OLARAK İZİN VERİLMİYOR”
CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in duruşmasının ilk günü için genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, CHP İstanbul İl Örgütü ile birlikte Silivri’deydi. Duruşma, sanıklardan Eren Erdem’in savunmasıyla başladı. İlk oturumu sonlanan duruşmanın 1 Kasım Perşembe ve 2 Kasım Cuma günleri devam etmesi bekleniyor.
Duruşmayı Silivri’de takip eden CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Daha önce bu davanın siyasi olduğunu söylemiştik. Düne kadar milletvekilliği göreviyle onurlandırılan Eren Erdem, bugün 125 günlük tutukluluğun ardından ilk kez hakim karşısına kolları jandarma tarafından tutularak çıkarıldı. Eren Erdem, tek kişilik hücrede tutulurken milletvekillerimizin ziyaret etmesine engel çıkarılıyor. Milletvekillerimizin birçoğu defalarca başvurmalarına rağmen Eren Erdem’i ziyaret için Adalet Bakanlığından izin ya da yanıt alamadı, bazılarının ise ancak onuncu başvurusuna yanıt alınabildi.” diye konuştu.
Gökçen, “Tutuksuz yargılamanın esas olduğunu dün Ergenekon davasında olduğu gibi bugün de Silivri’den hatırlatıyoruz. 125 gün boyunca hukuksuzca tutulan ve hakim karşısına bugüne dek hiç çıkarılmayan Parti Meclisi üyemizin yanındayız. Türkiye’de adalete olan inancımızı sürdürmek için Eren Erdem’in tahliyesini bekliyoruz.” dedi.