23.03.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “KADINLAR İÇİN EK TEDBİR ALINMALI”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalma çağrısında bulunurken, kadınların güvenliği sorununa dikkat çekti.
Gökçen, yazılı açıklamasında “Koronavirüsün yayılımının yavaşlaması için zorunlu işler haricinde evde kalıyoruz ve vatandaşlarımızı da evde kalmaları için uyarıyoruz. Fakat bu zor günlerde unutmamalıyız ki ev, herkes için güvenli değil.” dedi.
Gökçen, kadınların ve çocukların ev içi şiddete uğradıklarına dikkat çekerek “Herkesin evde bulunduğu ve ekonomik zorlukların artacağı bu dönemde şiddet de artacaktır. Kadınların ve çocukların şiddete uğramaları halinde hangi yollara başvuracakları, devletin bu durumda ne tür imkanlar sağladığı konusunda bilgilendirme yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, önceden şiddet vakalarının gerçekleşmesi halinde bunun tekrarlanma riskinin daha fazla olduğunu hatırlatarak “Daha önce şiddete başvuran kişiler ve şiddetin gerçekleştiği evler özellikle takip edilerek özel önlemlerin alınması da çok önemli.” dedi.