28.08.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN: ENİS BERBEROĞLU VE EREN ERDEM HAKLARINDA CİDDİ BİR DELİL OLMAKSIZIN DÖRT DUVAR ARASINDALAR

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN: ENİS BERBEROĞLU VE EREN ERDEM HAKLARINDA CİDDİ BİR DELİL OLMAKSIZIN DÖRT DUVAR ARASINDALAR

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Dün Silivri’de kumpas davası kurbanı olanlar bugün nasıl onurlu ve özgürse; Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve CHP’li gençlerimiz de yarın öyle onurlu ve özgür olacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ve Parti Meclisi Üyemiz Eren Erdem'in tutukluluğuna ilişkin İstanbul İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

Değerli Basın emekçileri, değerli arkadaşlarımız,
Bugün, hukuka uygun hiçbir gerekçe gösterilmeden özgürlükleri elinden alınan yol arkadaşlarımız, Enis Berberoğlu ve Eren Erdem için buradayız.
Bugün tek adam rejiminin yol açtığı hukuksuz çürümüşlük, ekonomik krizi beraberinde getirirken Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve Antalya’da tutuklu bulunan CHP’li genç üyelerimiz; sadece vatanlarını sevdikleri için, yalnızca siyasi görüşlerinden dolayı, haklarında ciddi bir delil olmaksızın dört duvar arasındalar. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar partisi, Anayasa’nın açık hükmünü ihlal ederek milletvekilimizi özgürlüğünden alıkoyarken muhalefetin tümüne düşman ceza hukuku uyguluyor.
Tarafsız ve bağımsız olmayan yargı sistemi, farklı görüşleri sindirmek için tüm imkanlarıyla kullanılıyor.
Bu memleketin tüm kazanımlarına, anayasasına, toplumsal birikimine savaş açmış olan siyasal iktidarın yaptırımlarına direnenler hapisteyken bizler, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına utanıyoruz.
Hukuka, Anayasa’ya ve evrensel ilkelere aykırı olarak iktidardan emir alan, kanunsuz suç üreten, muhalifleri özgürlüğünden alıkoyan her bir yargı mensubu birer emir kulu değil, suç ortağıdır.
Tüm siyasi tutsaklıkların bitmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi, arkadaşlarımızı bir an olsun yalnız bırakmayacağımızı ve karşılaşacakları her kötü muamelenin hesabını soracağımızı kamuoyu önünde belirtmek isterim.
Tüm yoldaşlarımız özgür olana dek kendimizi onların yan ranzasında göreceğiz.
Ve dün Silivri’de kumpas davası kurbanı olanlar bugün nasıl onurlu ve özgürse, Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve CHP’li gençlerimiz de yarın öyle onurlu ve özgür olacak.
Onları haksızca hapsedenler ise kendi çocuklarının yüzüne bile bakamayacak.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler