29.04.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EMRE‘DEN KORONAVİRÜS RAPORU…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre Koronavirüs salgını karşısında dünyada ve Türkiye’de alınan önlemleri ve gelişmelere ilişkin “Küresel Bir Salgın Karşısında Dünya ve Türkiye Raporu” yayınladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Emre rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de iktidarın olağanüstü dönemlerin gerektirdiği olağanüstü önlemleri alamadığını belirtti ve ekledi: “Türkiye’nin talihsizliği Korona krizine böyle kötü bir yönetim kadrosu ve zihniyetiyle yakalanmış olması!”
Genel Başkan Yardımcısı Emre açıklamasında şöyle dedi: “Vaka sayılarında etkili bir düşüşü ancak genel karantina ilanı mümkün kılabilirdi, ancak iktidar bu uygulamaya başvurmayı tercih etmedi. Ekonomik yardım paketleri, oldukça sınırlı bir gruba yönelik olarak yapıldı, salgından etkilenen geniş ve yoksul kitleler kapsam dışında kaldı. Ülkemiz kayıt dışı istihdamın yüksek oranlarda olduğu bir ülke. Salgın nedeniyle işini işyerini kaybeden milyonlarca vatandaşımız büyük bir çaresizlik içinde kaderine terk edilmiş durumda.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ayrıca, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin,  referandumda söz verilenin aksine hızlı ve etkin bir yönetim performansı ortaya koyamadığını belirtti. İktidarın halkın sorunlarına odaklanmak yerine taht oyunları ile meşgul olduğunu söyleyen Emre; “kutuplaştırma politikası nedeniyle ehliyet ve liyakat ilkelerinin yerini kişisel sadakat aldığı için kamu yönetiminde kapsamlı bir çöküş yaşanıyor. Aradan geçen bunca zamana karşı, iktidar daha kendi vatandaşına maske dağıtmayı bir düzene, sisteme oturtamazken, şu kadar ülkeye bu kadar maske yardımı yaptık, şuradan uçak kaldırdık indirdik havasını atıyor. Sormak istiyorum iktidar sözcülerine… Kendi vatandaşımıza gerekli maskeyi dağıtabildik mi? Aşını işini kaybeden vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildik mi? Vatandaşımız zor durumda, çaresiz. İktidar çevreleri ise işi büyük bir özveri ile gecesini gündüzüne katan sağlık emekçilerimize yıkmış, halkın sorunlarına odaklanmak yerine taht oyunları ile uğraşmakta. Vatandaş canını kurtarma telaşındayken, bakanlar parti içi iktidar yarışında” dedi.  
Saray’ın, CHP’li belediyelerin halkla birlikte sorunları çözmesini engelleyerek örtmeye, toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını dile getiren Emre açıklamalısını şöyle bitirdi:
“Ekonomi 2018 yazında yaşanan krizin ardından bir türlü toparlanamadı ve salgınla mücadelede gerekli etkin tedbirlerin uygulanması için gereken kaynaklar da bulunamadı. Bu zorluklar karşısında iktidar, güçlü bir toplumsal dayanışma ve farklı kesimlerle işbirliği ve uzlaşma yolları aramak yerine çatışmacı bir dille toplumu germeye devam ediyor. Akla ziyan gerekçelerle, belediyelerin yaptıkları yardımları engellemeye, vatandaşımızı da bu yardımlardan mahrum etmeye çalışıyor. Oysa Saray ve çevresi aklıselim ve sağduyulu düşünseler bu genel sorun karşısında, vatandaşa el uzatan, yardım yapan her kamu kurumunu, merkezi hükümetin yükünü hafifleteceği için takdir etmelidir. Ancak böylesi küresel musibet karşısında da bilindik kutuplaştırma ve düşmanlaştırma politikasına devam ediyor. Halka el uzatan, yardım yapan seçilmiş belediye başkanlarını soruşturmayla korkutacağını sindireceğini sanıyor. Yani iktidar kendi başarısızlığının faturasını, ülkenin enerjisi ve milletin moralini yiyip bitirme pahasına vatandaşa kesiyor. Oysa Türkiye geçmişte de kapsamlı krizlerle ve büyük sorunlarla karşılaşmış ve hepsinin üstesinden gelmiştir. Türkiye geçmişte İkinci Dünya Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatı gibi büyük zorlukları başarıyla aşan bir ülke. Türkiye’nin talihsizliği Korona krizine böyle kötü bir yönetim kadrosu ve zihniyetiyle yakalanmış olması.”
“Küresel Bir Salgın Karşısında Dünya ve Türkiye Raporu” için tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler